Dirbti negalintys sporto klubai ruošiasi blogiausiam – 90 proc. galvoja apie bankrotą

Vyriausybei pažadėjus atlaisvinimų prekybininkams bei grožio specialistams, dėl perspektyvos nerimauja pramogines ir sveikatinimo paslaugas teikiantys verslininkai, rašo portalas delfi.lt.

Sporto klubų atstovas tikina, kad dalyje valstybių sveikatingumo sektorius prilygintas būtinosioms paslaugoms.<br>D.Umbraso nuotr.
Sporto klubų atstovas tikina, kad dalyje valstybių sveikatingumo sektorius prilygintas būtinosioms paslaugoms.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 9, 2021, 8:52 AM

Lietuvos sveikatingumo klubų asociacijos (LSKA) prezidentas Aurimas Mačiukas sako, kad 90 proc. sporto klubų jau nagrinėja bankroto galimybę, jei veiklos stabdymas tęsis dar ilgiau.

„Ruošiame jau griežtesnius laiškus, reikalavimus, nes labai tikime, kad kovo 1 dienai galime atsidaryti saugiai su visais saugumo reikalavimais, išlaikant ir tarptautinius reikalavimus sporto klubų veiklai“, – sako A.Mačiukas.

Jis tikina, kad dalyje valstybių sveikatingumo sektorius prilygintas būtinosioms paslaugoms, vyksta daliniai atidarymai su apribojimais.

„Lietuvoje mūsų sektorius yra visiškoje nežinioje. Nėra net jokio monitoringo, tik buvo spekuliuojama, esą sportuojantys žmonės intensyviai kvėpuoja, dar kažkas“, – kalbėjo A.Mačiukas.

Kino teatrų „Multikino“ rinkodaros vadovas Raimundas Bilinskas sako, kad jei kino teatrai nesulauks papildomos pagalbos, ateityje jų gali būti mažiau. Pasak jo, viltys pradėti dirbti kovo mėnesį nedidelės – dabar tikimasi bent balandį.

„Gerais laikais gaudavome dideles pajamas iš kino bilietų pardavimo, o dabar skaudžiausia finansiškai yra nuomos mokestis. Jis pakibęs įvairiuose traktavimuose – ar reikės mokėti, ar bus nuolaidos, ar bus subsidijos, kaip anksčiau teikė „Invega“, – sako R.Bilinskas.

Tačiau jis tebesitiki, kad Vyriausybė „pamatys bendrą vaizdą ir priims kažkokių sprendimų“.

Sostinės baro „Sanatorija“, naktinio klubo „Materialistė“ ir dalies kitų bendrasavininkis Matas Puodžiūnas svarsto, kad po karantino 80 proc. barų gali nebeatsidaryti.

„Liūdnos nuotaikos, lyginant su pirmu karantinu – tiek dėl mažesnių kompensacijų, tiek dėl užsitęsusio karantino laiko. Kaip dabar matome, sąlygas tik griežtina“, – sako M.Puodžiūnas.

Antrasis karantinas Lietuvoje galioja nuo lapkričio 7 dienos, nuo tada nebegalima naudotis ir dauguma pramoginių paslaugų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.