„Vikonda grupė“ rūpinasi darbuotojų sveikata

Suprasdama, kad labai svarbu turėti sveiką ir laimingą žmogų darbo vietoje, „Vikonda grupė“ visus savo darbuotojus vėl apdraudė sveikatos draudimu dar vieniems metams.

M.Snarskis: „Neabejoju, kad dar daugiau mūsų žmonių pasinaudos draudimo teikiamomis galimybėmis ir bus sveikesni.“
M.Snarskis: „Neabejoju, kad dar daugiau mūsų žmonių pasinaudos draudimo teikiamomis galimybėmis ir bus sveikesni.“
Alina Leonavičienė.
Alina Leonavičienė.
Visų „Vikonda grupei“ priklausančių įmonių darbuotojai ir šiems metams jau apdrausti sveikatos draudimu.
Visų „Vikonda grupei“ priklausančių įmonių darbuotojai ir šiems metams jau apdrausti sveikatos draudimu.
Skaistė Jaskonė.
Skaistė Jaskonė.
„Dadu“ ledus gaminanti „Vikeda“.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
„Dadu“ ledus gaminanti „Vikeda“.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
„Dadu“ ledus gaminanti „Vikeda“.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
„Dadu“ ledus gaminanti „Vikeda“.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
„Dadu“ ledus gaminanti „Vikeda“.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
„Dadu“ ledus gaminanti „Vikeda“.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Kėdainių konservų fabrikas.
Kėdainių konservų fabrikas.
Kėdainių konservų fabrikas.
Kėdainių konservų fabrikas.
Daugiau nuotraukų (9)

Rasa Jakubauskienė

Feb 15, 2021, 9:42 AM

Prireikus medicininės pagalbos jiems nereikės poliklinikose laukti ilgose eilėse – visi grupės darbuotojai galės kreiptis į privačias gydymo įstaigas, kuriose ir sudaromos sąlygos konsultuotis turint draudimo bendrovės „Compensa Life Vienna Insurance Group SE“ Lietuvos filialo savanorišką sveikatos draudimą.

Kaip teigė „Vikonda grupės“ generalinis direktorius Mindaugas Snarskis, tęsti šią iniciatyvą paskatino teigiami pačių darbuotojų atsiliepimai apie draudimo teikiamą naudą ir supratimas, kad kiekvienas darbuotojas be išimties įmonei yra labai svarbus.

Pasak draudimo bendrovės pardavimų direktorės Valentinos Šeibokienės, vis daugiau šalies įmonių atsigręžia į savo darbuotojus ir už jų lojalumą, darbštumą bei atsakomybę atsidėkoja suteikdamos galimybę pasirūpinti savo gera savijauta ir sveikata.

Nulėmė patys darbuotojai

Pasak M.Snarskio, posakis, kad sveikata yra brangiausias turtas, praėjusiais metais įgavo ypač didelę reikšmę, tad net nekilo klausimų, ar šiais metais drausti įmonių darbuotojus.

„Klausimas buvo vienintelis – kaip surasti tinkamiausią sprendimą, kuris geriausiai atitiktų „Vikonda grupei“ priklausančių įmonių darbuotojų poreikius, nes tiek praėjusiais, tiek ir šiais metais nebuvo ir nėra paprasta pasinaudoti draudimo teikiamomis galimybėmis, kai gydymo įstaigų darbas organizuojamas pagal griežtas karantino taisykles, kurios apsunkina profilaktinius patikrinimus“, – sakė M.Snarskis.

„Vikonda grupė“ apskaičiavo, kad dėl visų apribojimų ir keblumų pernai sveikatos draudimo paslaugomis pasinaudojo daugiau nei pusė apdraustų darbuotojų.

Atlikus apklausą paaiškėjo, kad 22 proc. darbuotojų draudimu nepasinaudojo ir į gydymo įstaigas nesikreipė sąmoningai, vengdami bet kokio galimo susidūrimo su COVID-19 grėsme.

„Darbuotojai vertina įmonės pastangas rūpintis jais. Atlikę apklausą sužinojome, kad net 87 proc. darbuotojų turimą draudimo paketą įvertino teigiamai, o 94 proc. tikėtųsi juo naudotis ateityje, norėtų, kad darbdavys ir toliau skirtų lėšų jų sveikatos draudimui.

Pasinaudojusieji draudimu labiausiai džiaugėsi, kad, draudimui padengiant nemažą dalį konsultacijų ir gydymo išlaidų, atsivėrė puiki galimybė konsultuotis ir gydytis privačiose gydymo įstaigose, o tai taupo ne tik laiką, bet ir nervus – pas gydytojus patenkama ir pagalbos ar konsultacijų sulaukiama kur kas greičiau.

Ką jau kalbėti apie tai, kad draudimo lėšas galima panaudoti ir perkant receptinius vaistus, naudojantis bene daugiausia atsieinančiomis odontologų paslaugomis.

Išanalizavome visus darbuotojų siūlymus dėl draudimo patobulinimo ir atsižvelgę į dažniausiai paminėtus vėl visus apdraudėme. Galime sakyti, kad šiais metais draudimo poreikį mums padiktavo patys darbuotojai“, – sakė „Vikonda grupės“ personalo direktorė Alina Leonavičienė.

Atsakingas įmonės požiūris

„Compensa Life“ pardavimų direktorė V.Šeibokienė pažymėjo, kad darbdaviui nepigu papildomai apdrausti darbuotojus tokioje didelėje įmonių grupėje.

Tačiau tikslas, kad kiekvienas būtų sveikas, o jei susirgtų, padedamas draudimo teikiamų galimybių galėtų skubiau gauti reikalingą ir kokybišką pagalbą ir pasveikęs greičiau grįžtų į visavertį gyvenimą, tokias investicijas išties atperka.

„Kaip darbdavys gali pasirūpinti darbuotojo sveikata? Tiktai vienu būdu – užtikrindamas, kad darbuotojas turės galimybę nedelsiant gauti aukščiausios kokybės paslaugas privačiose gydymo įstaigose, laiku kreipdamasis į reikalingą gydytoją.

Manau, kad tik savo sveikata besirūpinantis, o prireikus operatyvų gydymą gaunantis asmuo gali išlaikyti gerą savijautą, aukštą darbingumo lygį ir būti sėkmės lydimas tiek savo darbe, tiek ir asmeniniame gyvenime, – įsitikinusi V.Šeibokienė. – Šiuo laiku tai ypač aktualu, nes privačiose gydymo įstaigose net ir karantino laikotarpiu paslaugos teikiamos greitai ir kokybiškai, laikantis pačių aukščiausių ir griežčiausių saugumo reikalavimų.

Čia žmogus gauna visą gydymo planą, reikiamų vaistų ir kur kas greičiau, nei būtų įprastai, pasveikęs gali toliau dirbti. Taigi šiuo atveju laimi visi.“

Draudimo bendrovės pardavimų direktorė įsitikinusi, kad net ir įmonėms vis labiau automatizuojant savo veiklą žmogaus vaidmuo vis tiek lieka svarbiausias ir reikšmingiausias.

„Tik gerai besijaučiantis, sveikas ir laimingas darbuotojas kuria pridėtinę vertę įmonėje. Kaip žmogui sveikata yra didžiausias turtas, taip kiekvienai įmonei didžiausias turtas yra sveikas, aktyvus ir produktyvus darbuotojas“, – pritarė jai M.Snarskis.

Psichologai itin svarbūs

V.Šeibokienė teigia iš praktikos pastebėjusi, kad anksčiau nelabai paklausios buvo psichologo ar psichologo-psichoterapeuto konsultacijos, tačiau pandeminė situacija iš esmės viską pakeitė ir šie specialistai tapo labai populiarūs.

„Šiuo laikotarpiu gyvenimą varžantys ribojimai: nuotolinis darbas, apribotas bendravimas ir su artimaisiais, ir su kolegomis, judėjimo suvaržymai ir socializacijos trūkumas yra tos aplinkybės, dėl kurių žmonės vis dažniau renkasi profesionalią psichologinę pagalbą ir kreipiasi į šios srities specialistus. Į savanoriško draudimo paketą minėtas paslaugas įtraukė ir „Vikonda grupė“, – sakė V.Šeibokienė.

„Vikonda grupės“ personalo direktorė A.Leonavičienė taip pat teigė, kad psichologinė žmonių būsena ne mažiau svarbi nei fizinė, todėl net nesuabejota dėl galimybės papildyti darbuotojų draudimą ir suteikti jiems galimybę gauti ir tokias paslaugas.

„Be to, psichologinei būsenai daug įtakos turi žinojimas, ar yra didelė rizika užsikrėsti COVID-19. Kad mūsų žmonės galėtų jaustis ramesni, sausio mėnesį visiems norintiems savo įmonėse atlikome antikūnų tyrimus.

Šių tyrimų išlaidas mums padengė „Compensa Life“, nors sausį dar galiojusiose praėjusių metų draudimo sutartyse tai ir nebuvo numatyta.

Šiais metais draudimo sutartis papildėme ir šiuo punktu“, – džiaugėsi A.Leonavičienė. Ji neslėpė, jog „Vikonda grupės“ darbuotojai karantino situaciją išgyvena lengviau nei dauguma kitų šalies gyventojų ne tik dėl to, kad čia sugebėta išlaikyti darbo vietas ir niekam nemažinti atlyginimai, bet pasirūpinta ir draudimu nuo COVID-19.

Palengvina finansinę naštą

„Jei COVID-19 susirgęs mūsų darbuotojas atsiduria ligoninėje ir kurį laiką ten yra gydomas, jam skiriama nemaža draudimo išmoka. Tai labai palengvina žmogų užklupusią finansinę naštą, nes susirgus šia liga ne tik jis pats negali dirbti, bet ir jo šeimos nariams tenka izoliuotis, tad ir pajamos tuo laikotarpiu dažniausiai labai sumažėja ir kenčia visa šeima.

Draudimo išmoka gerokai palengvina šią situaciją, tad žmogus sau gali leisti ir geresnių vitaminų nusipirkti, ir kitų priemonių, padedančių greičiau atsigauti po ligos ir nejausti streso dėl staiga sumažėjusių pajamų. Tokios situacijos nedžiugina, tačiau mūsų įmonėse yra darbuotojų, kurie jau pasinaudojo COVID-19 draudimo išmoka“, – pasakojo A.Leonavičienė.

„Vikonda grupė“ savo darbuotojus draudžia ir nuo kitų kritinių ligų, tokių kaip piktybinis auglys, miokardo infarktas, insultas, inkstų nepakankamumas ir nemažai kitų.

Iš viso žmonės apdrausti nuo 18 kritinių ligų, kurioms užklupus darbuotojui bus išmokėta nemaža vienkartinė išmoka.

„Manau, kad tai ypač svarbu, nes tokiu atveju darbuotojui padedama bent jau finansiškai. Toks įmonės vadovų sprendimas išties jautrus ir sveikintinas. Mūsų darbo praktikoje yra ne vienas atvejis, kai draudimas tikrąja to žodžio prasme išgelbėjo žmogaus gyvybę.

Jau ne vienam apdraustam žmogui per profilaktinį patikrinimą laiku buvo diagnozuotos kritinės ligos ir pradėjus jas gydyti ankstyvose stadijose šie žmonės sėkmingai pasveiko“, – sakė Skaistė Jaskonė, didžiausios draudimo brokerių bendrovės „Aon Baltic“ atstovė.

Būtent šiai brokerių bendrovei tarpininkaujant „Vikonda grupė“ ir sudarė sveikatos draudimo sutartį su „Compensa Life“.

Populiariausios paslaugos

Paklausta, kokios savanoriško draudimo paslaugos pastaruoju metu Lietuvoje yra populiariausios, „Compensa Life“ pardavimų direktorė V.Šeibokienė sakė: „Daugiausia (37 proc.) žmonių draudimą panaudoja vaistams, antroje vietoje (beveik 29 proc.) – profilaktiniam sveikatos patikrinimui.

Labai smagu, kad žmonės eina profilaktiškai tikrintis ir nelaukia, kol būna visai blogai. Trečioje vietoje (20 proc.) – odontologinės paslaugos.“

„Vikonda grupės“ darbuotojai savo prioritetus sudėliojo kiek kitaip. „Paklausti, kokias paslaugas rinktųsi, mūsų darbuotojai įvardijo odontologiją (81 proc.), profilaktinius tyrimus, skiepus (65 proc.) bei vaistus ir optiką (po 50 proc.).

Kadangi draudžiamųjų optikos paslaugų anksčiau neturėjome, šiais metais, atsiliepdami į darbuotojų pageidavimą, į draudimą įtraukėme ir jas.

Dabar mūsų darbuotojai turės papildomus 50 eurų iš draudimo ir juos galės panaudoti akinių lęšiams ar kontaktiniams lęšiams įsigyti, mediciniškai pagrįstoms regos operacijoms apmokėti“, – sakė A.Leonavičienė.

Apdraustųjų tik daugės

V.Šeibokienė pasidžiaugė, kad metai prasidėjo sėkmingai ir jos atstovaujama draudimo bendrovė turi galimybę bendradarbiauti su puikiais savo srities profesionalais: „Mes, „Compensa Life“, labai džiaugiamės tvaria partneryste ir kad „Vikonda“ grupė šiemet vėl pasirinko mus, nes turėti tokį klientą yra didelė garbė.“

Tuo metu „Vikonda grupės“ generalinis direktorius M.Snarskis užtikrino, kad apdraustųjų skaičius tik augs, nes auga ir pati įmonių grupė.

„Mūsų gamybos apimtis didėja, todėl esame suplanavę nemažai naujų darbo vietų tiek Kėdainių konservų fabrike, tiek „Dadu“ ledus gaminančioje „Vikedoje“. Taigi apdraustųjų skaičius taip pat didės. Be to, mūsų žmonės dar turi labiau įgusti naudotis sveikatos draudimu – yra tokių, kurie pamiršta ar ne visada išdrįsta pasiteirauti gydymo įstaigoje, ar turimas papildomas sveikatos draudimas galiotų.

Bet jei tik kyla kokių nors klausimų, labai skatiname savo darbuotojus kreiptis į įmonės personalo specialistus, jie pasiruošę viską išaiškinti ar padėti susigaudyti atskirose situacijose.

Visi esame viena komanda, siekianti bendrų tikslų, todėl kiekvienas labai svarbus ir reikalingas, kiekvienas darbuotojas yra tarsi mūsų šeimos narys.

Neabejoju, kad šiemet dar daugiau mūsų žmonių pasinaudos draudimo teikiamomis galimybėmis ir bus dar sveikesni ir laimingesni“, – sakė optimistiškai metus pradėjęs M.Snarskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.