Barų darbuotojai jaučiasi specialiai atstumti – rengia neregėtą akciją

Šį šeštadienį, vasario 20-ąją, nuo 14 val. iki 14.15 val., rengiama neįprasta solidarumo akcija. Visi barų darbuotojai susirinks prie uždarytų patalpų. Taip norima atkreipti dėmesį į tai, kad jau daug mėnesių šios srities verslas nesulaukia vyriausybės paramos.

Barai ir restoranai buvo uždaryti pernai lapkritį, ir nežinia, kada bus jiems leista dirbti.
Barai ir restoranai buvo uždaryti pernai lapkritį, ir nežinia, kada bus jiems leista dirbti.
Barai ir restoranai buvo uždaryti pernai lapkritį, ir nežinia, kada bus jiems leista dirbti.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Barai ir restoranai buvo uždaryti pernai lapkritį, ir nežinia, kada bus jiems leista dirbti.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Barai ir restoranai buvo uždaryti pernai lapkritį, ir nežinia, kada bus jiems leista dirbti.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Barai ir restoranai buvo uždaryti pernai lapkritį, ir nežinia, kada bus jiems leista dirbti.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2021-02-15 13:54, atnaujinta 2021-02-15 14:06

Pasak tokios akcijos organizatorių – Vilniaus naktinio aljanso bei Lietuvos barų ir kavinių asociacijos vadovų, šiuo metu dėl epidemiologinės situacijos neleidžiama atidaryti barų, todėl darbuotojai buvusių savo klientų lauks būtent prie jų.

„Labai prašome ir visų dalyvavimo! Pasirinkite savo mėgstamiausią vietą, stovėkite kartu su mumis, laikydamiesi saugaus atstumo, filmuokitės, fotografuokitės, dalinkitės naujiena, žymėkite ją #Laukiam, kad šiais sunkiais laikais mes jausturime jūsų paramą. Visi kartu paskatinkime vyriausybę laikytis savo pažadų ir padėti mus išgyventi“, – rašoma kreipimęsi.

Greit bus keturi mėnesiai, kai barai, kavinės, restoranai ir naktiniai klubai negali vykdyti veiklos. Jie negauna pajamų ir kasdien brenda į vis didesnes skolas.

„Mūsų veiklos ribojimai ir draudimai buvo įvesti per kelias dienas, bet vyriausybės paramos programos įgyvendinamos lėtai. Pirmasis subsidijų paketas vis dar daug kam stringa dėl biurokratijos, antrasis paketas dar net nėra patvirtintas.

Balandžio mėnesį, jei iki tol nepradėsime dirbti, mums bus reikalingas trečiasis subsidijų paketas, apie kurį valdžia net nekalba. Pakartotiniai prašome vyriausybės jau dabar ruošti trečiąjį paramos paketą, kad nebūtų skausmingo delsimo vėliau, bet atsakymo negavome.

Nuomos kompensavimo parama buvo atšaukta, o mūsų sektoriuje nuomos mokesčiai sudaro didžiausią sąnaudų dalį. Bet kurią dieną mūsų nuomotojai galėtų nutraukti sutartis, pritaikyti dideles baudas ir priversti mus skelbti bankrotą. Mes prarastume viską, ką taip ilgai kūrėme.

Tose patalpose neįsikurs naujos, nepriklausomos bendruomenės ar kokios nors kultūrinės veiklos įstaigos, neklestės vietinis smulkusis verslas, bet jas perims dideli Lietuvos ir užsienio tinklai. Mūsų miestai praras savo unikalumą“, – rašo akcijos organizatoriai.

Pasak jų, šio verslo darbuotojai seniai yra nedarbo prastovose ir gauna mažas pajamas.

„Laisvai samdomi darbuotojai, kurie yra svarbi mūsų verslo dalis, neturi darbo ir gauna juokingai mažas kompensacijas. Jie net nežino, ar jų darbdaviai ištvers šią krizę. Komandoms, kurios dirbo kartu daug metų, gali subyrėti.

Tad parodykite joms solidarumą – pastovėkite su tais žmonėmis tose vietose, kurios jums sukelia daug gerų prisiminimų.

Mes laukiame visų savaitgalį. Mums labai reikalinga emocinė parama, todėl labai prašome būti su mumis kartu. Atsidėkosime, kai tik galėsime vėl dirbti.

Būkite prie savo mėgstamiausios vietos šį šeštadienį, vasario 20 dieną 14 val.

Visų dalyvių prašome laikytis taisyklių – dėvėti kaukes, laikytis 2 m atstumo tarp žmonių, neatsinešti jokių alkoholinių gėrimų“, – prašo organizatoriai.

Akcija atvira visoms viešojo maitinimo įstaigoms Lietuvoje, joms privalu registruotis. Reikia informuoti ir organizatorius, jei įstaiga norėtų prisijungti prie akcijos. Akcija bus suderinta su savivaldybėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.