D. Kreivys: Lietuvos energetinei nepriklausomybei svarbi partnerystė su Lenkija

Lietuvai sinchronizuojant elektros tinklus su žemynine Europa ir siekiant energetinės nepriklausomybės, Lenkija yra viena svarbiausių šalies strateginių partnerių, teigia energetikos ministras Dainius Kreivys.

Dainius Kreivys<br>T.Bauro nuotr.
Dainius Kreivys<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-03-12 18:16

Jis penktadienį Varšuvoje susitiko su Lenkijos klimato ir aplinkos ministru Michalu Kurtyka ir Lenkijos vyriausybės strateginės energetinės infrastruktūros įgaliotiniu Piotru Naimskiu, praneša Energetikos ministerija.

„Didesnė mūsų energetikos sistemų sinergija ir integracija gali veikti kaip Baltijos šalių elektros sistemų sinchronizacijos su kontinentinės Europos tinklais katalizatorius“, – pranešime sako D. Kreivys.

Ministras Lenkijoje aptarė Baltijos šalių sinchronizavimo projekto eigą, energetinį bendradarbiavimą gamtinių dujų sektoriuje bei vėjo energetikos jūroje projektuose.

Varšuvoje D. Kreivys susitiko ir su Lenkijos energetikos ekspertais bei Lenkijos naftos ir dujų bendrovės „PGNiG“ vadovybe.

D. Kreivys taip pat pristatė Astravo atominės elektrinės (AE) Baltarusijoje saugumo situaciją bei prekybos su trečiosiomis šalimis padėtį regione.

„Lenkija supranta mūsų padėtį. Kolegos puikiai supranta, kad norint laiku įgyvendinti sinchronizaciją su KET, reikia nuosekliai mažinti elektros srautus iš Rytų“, – sakė D. Kreivys.

Lietuva yra aktyviausia Astravo AE kritikė, priekaištaujanti Minskui dėl jėgainės saugumo, nors Baltarusija atmeta kritiką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.