Svarsto, kada iš karantino gniaužtų išlaisvins teatrą ir likusias parduotuves – išvadų dar neregėt

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad ekspertų grupėje svarstomi siūlymai dėl kultūros veiklų ir parduotuvių, kurios veikia prekybos centruose ir neturi atskiro įėjimo iš lauko, atidarymo, tačiau tiksli data priklausys nuo epidemiologinės situacijos.

Prekybos centruose esančioms mažosioms parduotuvėms vis dar neleidžiama dirbti.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Prekybos centruose esančioms mažosioms parduotuvėms vis dar neleidžiama dirbti.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Prekybos centruose esančioms mažosioms parduotuvėms, neturinčioms atskiro įėjimo, vis dar neleidžiama dirbti.<br> V.Skaraičio nuotr.
Prekybos centruose esančioms mažosioms parduotuvėms, neturinčioms atskiro įėjimo, vis dar neleidžiama dirbti.<br> V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-03-17 15:32, atnaujinta 2021-03-17 15:35

„Yra kai kurie klausimai, kurie išliko neatsakyti po ankstesnių diskusijų. Tai kultūrinės veikla – spektakliai, kažkokie pasirodymai, kino teatrai ar panaši veikla. Taip patp ir prekyba, kuri vyksta prekybos centruose, ne atskirose parduotuvėse, turinčiose atskirą įėjimą“, – po Vyriausybės posėdžio sakė I.Šimonytė.

„Specialistai ekspertų grupėje svarsto siūlymus, kuriuos gauna iš rinkos dalyvių ar iš kultūros institucijų. Manau, kad sugebės paruošti algoritmą, kuriuo remiantis ta veikla galės būti saugiai atnaujinta. Kada tai galėtų būti padaryta, priklausys nuo to, kaip toliau klostysis epidemiologinė situacija“, – pridūrė premjerė.

Nuo pirmadienio veiklą leista atnaujinti parduotuvėms ir paviljonams (išskyrus paviljonų kompleksus su dengtu stogu, esančius turgavietėse).

Šiose prekybos vietose turi būti užtikrinamas 20 kv. metrų prekybos plotas vienam lankytojui arba vienu metu aptarnaujamas ne daugiau kaip vienas asmuo.

Nuo pirmadienio gali būti lankomi uždarose erdvėse esantys muziejai, galerijos ir kitos ekspozicinės erdvės užtikrinant lankytojų srauto ribojimą, bilietų platinimą elektroniniu būdu arba išankstinę lankytojų registraciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.