Vokietijos URM: į Blinkeno pareiškimus dėl „Nord Stream 2“ atsižvelgta, pozicija nepakito

Berlynas atsižvelgė į JAV valstybės sekretoriaus Anthony Blinkeno pareiškimus dėl Rusijos antrojo eksporto dujotiekio per Baltijos jūrą projekto, Vokietijos vyriausybės pozicija dėl „Nord Stream 2“ nepasikeitė, derybos tęsiamos, pirmadienį pareiškė Vokietijos užsienio reikalų ministerija atstovė.

Vokietijos atstovai „derasi su savo kolegomis amerikiečiais“, ir kol kas negali pranešti apie tai nieko naujo.<br>Scanpix nuotr.
Vokietijos atstovai „derasi su savo kolegomis amerikiečiais“, ir kol kas negali pranešti apie tai nieko naujo.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2021, 2:38 PM

„Mes atkreipėme dėmesį į JAV valstybės sekretoriaus Blinkeno pareiškimus... Mūsų pozicija dėl projekto išlieka nepakitusi“, – žurnalistams Berlyne sakė Andrea Sasse.

Jos žodžiais, Vokietijos atstovai „derasi su savo kolegomis amerikiečiais“, ir kol kas negali pranešti apie tai nieko naujo.

Kaip jau buvo skelbta, praėjusią savaitę Briuselyje per susitikimą su Vokietijos užsienio reikalų ministru Heiko Maasu A.Blinkenas perspėjo, jog Vašingtonas gali išplėsti sankcijas, susijusias su „Nord Stream 2“, jei matys bandymus projektą užbaigti ar vamzdyną sertifikuoti.

Po šio susitikimo A.Blinkenas žiniasklaidai sakė manantis, kad buvo svarbu asmeniškai apie tai pranešti Vokietijos URM vadovui, kad nekiltų nesusipratimų.

Sekmadienį A.Blinkenas pakartojo, jog, Vašingtono vertinimu, „Nord Stream 2“ yra „bloga idėja“, o JAV ir toliau taikys sankcijas įmonėms, dalyvaujančioms dujotiekio statyboje, kurį Vokietija, kitaip nei Jungtinės Valstijos ir nemažai Europos valstybių, laiko ekonominiu projektu ir jį remia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?