A. Lukašenka daro tvarką parduotuvėse – supyko, kad ne visos prekiauja baltarusiška produkcija

„Gaminame didžiulį vartotojiškų prekių asortimentą. O kai kuriuose mūsų taip vadinamuose supermarketuose ir parduotuvėse to nematyti, – piktinosi Baltarusijos autoritarinis lyderis Aliaksandras Lukašenka. – Priėjome iki to, kad kai kurie jų – šitą jau aiškinasi ir teisėsauga – paprasčiausiai atsisako realizuoti baltarusiškas prekes“.

A.Lukašenka.<br>T.Bauro nuotr.
A.Lukašenka.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 4, 2021, 8:18 PM

A.Lukašenka sakė neįvardysiantis konkrečių kompanijų.

Jau anksčiau jis davė nurodymą Valstybės kontrolės specialistams tikrinti stambiuosius prekybos tinklus tiek Minske, tiek regionuose, rašo tyt.by. Ypatingą dėmesį reikėjo skirti įvežtinėms prekėms ir tam, kaip prieinama vietos gamintojų produkcija.

Baltarusijoje reguliuojamos ir kai kurių prekių kainos. Kaip buvo paskelbta balandžio 1-ąją, socialiai reikšmingų prekių valstybinis kainų reguliavimas pratęstas dar trim mėnesiams iki šių metų birželio 29-osios.

Tokį sprendimą priėmusi Antimonopolinio reguliavimo ir prekybos ministerija priminė 18-os tokių prekių sąrašą, kuriame išvardintos tokios prekės kaip šviežia žuvis, sviestas, miltai, ryžiai, duona, mėsa, sūriai, pienas, maistas kūdikiams, pranešė naujienų agentūra BNS.

Pagrindinių maisto produktų ir kai kurių kitų plataus vartojimo prekių valstybinis kainų reguliavimas Baltarusijoje trim mėnesiams buvo įvestas praėjusių metų balandžio viduryje kaip apsaugos priemonė nuo koronaviruso pandemijos neigiamo poveikio ekonomikai.

Šių metų vasario pabaigoje Baltarusijos valdžia paskelbė įšaldanti socialiai svarbių plataus vartojimo prekių – pagrindinių maisto produktų ir pirmiausio būtinumo ne maisto prekių, taip pat vaistų – kainas. Nuo kovo mėnesio jų didinimui daugiau kaip 0,2 proc. per mėnesį būtina gauti vyriausybės leidimą.

Nepaisant šių priemonių, metų infliacija šalyje kovą išaugo iki 8,7 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.