„Arvi ir ko“ grupės įkūrėjas V. Kučinskas prašo iškelti asmeninį bankrotą

Teismas pradėjo nagrinėti bankrutuojančios „Arvi ir ko“ įmonių grupės įkūrėjo Vidmanto Kučinsko prašymą iškelti jam asmens bankroto bylą.

 V.Kučinskas.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
 V.Kučinskas.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
 V.Kučinskas.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
 V.Kučinskas.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
 V.Kučinskas.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
 V.Kučinskas.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 25, 2021, 11:46 AM, atnaujinta May 25, 2021, 1:07 PM

Marijampolės apylinkės teismas antradienį nusprendė padaryti beveik savaitės pertrauką, per kurią verslininkas turės pateikti pirminius dokumentus, kurie pagrįstų kreditinius reikalavimus, ir kitą būtiną medžiagą.

Teismas patenkino dalies kreditorių prašymą ir įpareigojo V.Kučinską ateityje asmeniškai dalyvauti teismo posėdžiuose. Antradienį verslininkui atstovavo jo advokatas.

Didžiausiam V. Kučinsko kreditoriui Rusijos „Alfa bank“ atstovaujantis teisininkas Laurynas Lukošiūnas posėdyje pabrėžė, kad asmeninis V. Kučinsko dalyvavimas bylos nagrinėjime yra būtinas.

„Šioje byloje yra keliamas klausimas dėl asmens sąžiningumo, (...) reikės įvertinti, sąžiningai ar nesąžiningai elgiasi pareiškėjas. Iš esmės beveik visi kreditoriai kelia tą klausimą ir vertina, kad jis elgėsi nesąžiningai, atliko tam tikrus nesąžiningus veiksmus, konstatuotus taip pat ir teismų. Pareiškėjas šių aplinkybių nėra pakomentavęs“, – sakė L. Lukošiūnas.

„Manytume, kad jis turėtų atvykti ir visas tas aplinkybes aptarti asmeniškai“, – pridūrė jis.

Vokietijos „Belor Eurofert“ kontroliuojamos Lietuvos trąšų prekybos bendrovės „Belor“ teisininkas Tadas Blažys pabrėžė, kad V. Kučinskas pateikė neišsamius duomenimis apie kreditorinius reikalavimus bei skolininkų sąrašą, todėl informacija apie verslininko turtinę padėtį yra neišsami.

Be to, anot T. Blažio, V. Kučinskas ir jo grupės įmonės ne kartą bandė iškelti turtą į užsienį, sumažinant jo dalį, kad jis nebeturėtų kontrolės.

L. Lukošiūnas taip pat pabrėžė, kad V. Kučinskas turi patikslinti duomenis apie kreditorių ir skolininkų sąrašus.

„Mes šioje vietoje sprendžiame ne tik dėl bankroto bylos iškėlimo, bet ir dėl realumo atkurti V. Kučinsko mokumą. Nesant objektyvių duomenų, neįmanoma kalbėti apie šito bankroto proceso teisingą sprendimą“, – aiškino L. Lukošiūnas.

Kitas teismo posėdis planuojamas pirmadienį, gegužės 31 dieną.

V.Kučinskas yra nurodęs, kad jo įsiskolinimai kreditoriams siekia 61,8 mln. eurų, o jo pajamos per mėnesį – 1,5 tūkst. eurų. Verslininkas daugiausiai skolingas Rusijos bankui „Alfa Bank“ – 38,6 mln. eurų, beveik 10 mln. eurų – Rusijos „Sberbank“, įmonei „Belor“ – 4 mln. eurų.

Kauno apygardos teismas 2020 metų pabaigoje „Arvi ir ko“ iškėlė bankroto bylą. Bankroto bylos taip pat iškeltos grupės įmonėms „Arvi kalakutai“, „Arvi fertis“, „Rietavo veterinarinė sanitarija“, „Marijampolės pašarai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: Irano ataka – kaip atsakys Izraelis?