G. Landsbergis: ES sankcijos Baltarusijai galėtų apimti naftos produktų sektorių

Naujos sektorinės Europos Sąjungos (ES) sankcijos Baltarusijai galėtų apimti naftos produktų sektorių, sako užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

G.Landsbergis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
G.Landsbergis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
ES sankcijos Baltarusijai galėtų apimti naftos produktų sektorių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
ES sankcijos Baltarusijai galėtų apimti naftos produktų sektorių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
ES sankcijos Baltarusijai galėtų apimti naftos produktų sektorių.<br>AP/Scanpix nuotr.
ES sankcijos Baltarusijai galėtų apimti naftos produktų sektorių.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 27, 2021, 12:34 PM

Prieš neformalų ES ministrų susitikimą G.Landsbergis tikino, kad būtina surasti „sektorius ir kompanijas, kurios padeda režimui“, bet siekti, kad sankcijos nepaveiktų eilinių žmonių. Jis taip pat pridūrė, kad apie tai šalys plačiau dar nediskutavo.

„Taigi, ne individualias kompanijas, ne atskirus žmones, bet kalbėti apie sektorius, kurie iš tiesų teikia daugiausiai naudos režimui. Galime kalbėti apie naftos produktų sektorių, tai galėtų būti vienas iš pasirinkimų, bet tai dar nėra aptarta, aš tik pateikiu savo nuomonę, truputėlį ankstoka kalbėti apie konsensusą“, – sakė ministras.

Neformaliame susitikime Lisabonoje ES ministrai ketvirtadienį tarsis dėl bendrijos atsako į Minske priverstinai nutupdytą lėktuvą ir sulaikytą opozicijos aktyvistą Ramaną Pratasevičių bei jo draugę. Susitikime daug dėmesio žadama skirti įšaldytiems konfliktams Rytų partnerystės regione ir kitų klausimų.

Sekmadienio popietę Minsko oro uoste buvo nutupdytas keleivinis bendrovės „Ryanair“ lėktuvas, skridęs iš Atėnų į Vilnių. Jis buvo priartėjęs prie Lietuvos oro erdvės, tačiau buvo priverstas pasukti į Baltarusijos sostinę. Lėktuvui nusileidus Minske, jis sulaikytas, taip pat sulaikyta jo mergina, Europos humanitarinio universiteto Vilniuje studentė, Rusijos pilietė Sofija Sapega.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.