Štai ką būtina žinoti keliaujant: pateikė saugumo atmintinę skrendantiems į užsienį

Prasidėjus vasaros sezonui, už Lietuvos ribų planuojančių keliauti žmonių taip pat daugėja. O augant vakcinacijos mastui ir gerėjant epidemiologinei situacijai visoje Europoje, vis daugiau šalių lengvina ir saugos reikalavimus.

Skrendant į užsienį būtina pasidomėti naujausiais reikalavimais.  <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Skrendant į užsienį būtina pasidomėti naujausiais reikalavimais.  <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Skrendant į užsienį būtina pasidomėti naujausiais reikalavimais.  <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Skrendant į užsienį būtina pasidomėti naujausiais reikalavimais.  <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Skrendant į užsienį būtina pasidomėti naujausiais reikalavimais.  <br>V.Skaraičio nuotr.
Skrendant į užsienį būtina pasidomėti naujausiais reikalavimais.  <br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 11, 2021, 10:48 AM

Nepaisant to, labai svarbu nuolat pasitikrinti informaciją, nes ji nuolat naujinamas – kiekvienas keliautojas turi pasirūpinti savo saugumu ir laikytis įvairių atsargumo priemonių ne tik atostogų vietoje, bet ir ruošdamasis skrydžiams, oro uoste ir lėktuve.

Būtent todėl, įsibėgėjant aktyviam kelionių sezonui, „airBaltic“ sudarė svarbiausių saugumo priemonių sąrašą, į kurį keliautojai turi atsižvelgti ruošdamiesi kelionei į užsienį.

Svarbu – naujausia informacija

Dėl savo ir kitų žmonių saugumo svarbu išvykti į kelionę tik tada, kai esame sveiki. Jei turite įtarimų dėl savo sveikatos, skrydį būtų prasminga atidėti.

Visos oro linijos, įskaitant „airBaltic“, siūlo skirtingas skrydžių bilietų keitimo galimybes, atsižvelgiant į perkamo bilieto rūšį, tik padengiant skirtumą tarp paslaugų mokesčio ir kainų skirtumo, jei toks yra. Tad dėl skrydžio perkėlimo per daug jaudintis neturėtumėte.

Taip pat, reikėtų naudotis registracija internetu, kad sumažėtų gyvo kontakto galimybė. Tokia registracija prasideda nuo 5 dienų iki 1 valandos prieš išvykimą, atsižvelgiant į bilieto tipą ir oro uostą.

Kartu iš anksto galima užsisakyti ir savo skrydžio maistą, pridėti papildomą bagažą ir įsigyti kitas paslaugas internetu, naudodami bekontaktį mokėjimą.

Galiausiai reikiaa patikrinti naujausią informaciją apie kelionių taisykles oficialiuose tinklalapiuose ir atitinkamų šalių vietinėse ambasadose.

Daugelyje šalių tik gyventojams leidžiama vykti į šalį arba atvykusiems gali būti taikomas karantinas. Be to, daugelis šalių, pavyzdžiui, Austrija, Bulgarija, Kroatija, Estija, Vokietija, Graikija, Islandija ir Lietuva atveria savo sienas paskiepytiems asmenims arba asmenims, kurie visiškai atsigavo po „Covid-19“ ligos.

Šveicarija, Kipras, Gruzija ir Lenkija taip pat atviri tiems, kurie yra paskiepyti.

Patikros gali užtrukti ilgiau

Vasaros mėnesiais keleivių srautas padidėja, todėl gali tekti šiek tiek daugiau laiko praleisti ties saugumo patikromis ir dokumentų patikrinimais. Todėl į oro uostą atvykite laiku – ne vėliau kaip likus dviem valandoms iki skrydžio.

Visos kelionės metu dėvėkite nosį ir burną dengenčią kaukę – nuo pat įėjimo į terminalą iki išėjimo iš oro uosto. Vaikams iki 6 metų ir žmonėms, turintiems specifinių medicininių priežasčių, veido kaukės neprivalomos. Registruodamiesi, palikdami bagažą, atlikdami saugumo kontrolę, įlaipinami į lėktuvą ir kitose vietose, kur įmanoma, laikykitės dviejų metrų atstumo nuo kitų žmonių

Kiekviename oro uoste sveikatos apsaugos priemonės gali būti skirtingos. Pavyzdžiui, kai kuriuose oro uostuose verslo salės gali būti laikinai uždarytos. Todėl patikrinkite naujausią informaciją kiekvieno oro uosto svetainėje. Vis tik rankų dezinfekavimo priemonės yra visuose oro uostuose, o visi terminalai ir autobusai – reguliariai dezinfekuojami.

Gali pasikeisti vieta

Siekiant sumažinti fizinį keleivių kontaktą, laipinimas prasidės nuo galinės lėktuvo dalies. Patys nuskenuokite įlaipinimo kortelę ir parodykite savo kelionės dokumentą įlaipinimo agentui.

Kol bus pakankamai laisvų vietų, „airBaltic“ skrydžiuose bus bandoma palikti tuščią vietą šalia kiekvieno keleivio. Jei tai neįmanoma visiems keleiviams, šeimos ir grupės bus susodintos kartu. Turėkite omenyje, kad dėl šių saugumo priežasčių paskutinę minutę gali būti pakeista jūsų vieta.

Įgulos nariai viso skrydžio metu dėvi burnos ir nosies dangas. Keleivių taip pat prašoma naudoti burną ir nosį dengenčias kaukes, iki kol išeisite iš oro uosto atvykę į atostogų šalį.

Kai kuriuose lėktuvuose, pavyzdžiui, „airBaltic“ naudojamuose „Airbus A220-300“, įrengta moderni aplinkos kontrolės sistema. Oro patogenai iš salono oro pašalinami, kai oras praeina per didelio efektyvumo kietųjų dalelių oro (HEPA) filtrą, kuris užtikrina geriausią salono oro filtravimo lygį. Filtruotas oras sumaišomas su lauko oru, kuris šildomas varikliuose. Oro srautas tiekiamas iš viršaus, teka link grindų, pašalinant oro srautą išilgai salono, kad būtų kuo mažiau perduodamas keleiviams.

Kiekvieną kartą grįžus į Rygą, Taliną ir Vilnių, dažniausiai naudojami lėktuvo paviršiai dezinfekuojami: kėdės, rankenos, stalai, saugos diržai, bagažo skyriaus durys, šviesos ir vėdinimo jungikliai, virtuvės ir tualetai. Kiekvieną vakarą ir du kartus per savaitę atliekama nuodugni dezinfekcija – jos metu taip pat valomos lubos, sienos ir kiti paviršiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.