V. Blinkevičiūtė nepritaria siūlymui leisti nušalinti nepasiskiepijusius darbuotojus

Opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos lyderė, europarlamentarė Vilija Blinkevičiūtė nepritartų siūlymui leisti nušalinti nuo darbo nepasiskiepijusius darbuotojus, nors sutinka, kad tam tikrose srityse tokia tvarka reikalinga.

Ruošiamasi įvesti naują tvarką, pagal kurią nepasiskiepiję darbuotojai būtų nušalinami nuo darbo. <br>V.Skaraičio nuotr.
Ruošiamasi įvesti naują tvarką, pagal kurią nepasiskiepiję darbuotojai būtų nušalinami nuo darbo. <br>V.Skaraičio nuotr.
V.Blinkevičiūtė.<br>V.Skaraičio nuotr.
V.Blinkevičiūtė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-07-30 08:53, atnaujinta 2021-07-30 08:57

„Sudėtinga būtų palaikyti tokią iniciatyvą, todėl, kad kiekvienu individualiu atveju reikėtų nagrinėti, kodėl tas žmogus nepasiskiepijo. Čia reikia atskirti du dalykus – jei darbuotojas, kur dirba tokioj srity, kur iš tikrųjų būtų privalomas skiepijimas, turi pasiskiepyti. Pirmiausia matau mūsų medikus, medicinos įstaigų darbuotojus, socialinių globos įstaigų darbuotojus, pareigūnus ar kitų viešųjų institucijų darbuotojus. Dėl šitų darbuotojų – taip, jie turi būti pasiskiepiję, jie yra sąmoningi, didžioji dalis yra tai padarę“, – penktadienį interviu „Žinių radijui“ sakė V.Blinkevičiūtė.

Taip pat ji teigė, kad, kalbant apie visus darbuotojus, imtis drastiškų priemonių ir visus nušalinti nebūtų teisinga. „Dar turime kur padirbėti. Ne vien ekstremaliomis priemonėmis, bauginimais, grasinimais skatinti žmones skiepytis“, – teigė V.Blinkevičiūtė.

„Turime išnaudoti visas galimybes ir įtikinėjimus, parodyti, kad skiepytis būtina, nes nėra kito kelio, jo paprasčiausiai nėra. Aš pati esu persirgusi COVID-19, bet esu pasiskiepijus pirma doze, laukiu, kada bus antra, nežiūrint į tai, kad esu persirgusi ir turiu šiek tiek antikūnų. Galvoju, kad privalau tai daryti, nes man ne tas pats mūsų žmonių saugumas, mūsų gyvenimo kokybė“, – kalbėjo europarlamentarė.

Ji pažymėjo, kad „nė vienas nebenorime grįžti į karantiną, kur nukenčia žmonės, darbai nevyksta, nėra socialinio gyvenimo, paveikta žmonių psichologija“.

Premjerė Ingrida Šimonytė šią savaitę pranešė, kad sąmoningai apsisprendę nesiskiepyti žmonės galėtų būti nušalinti nuo darbo, jeigu jiems dirbti nuotoliniu būdu neįmanoma. Tokį siūlymą Vyriausybė ketina teikti Seimui.

„Aš esu linkusi siūlyti tokį sprendimą Lietuvos Respublikos Seimui, nes Vyriausybė tokio sprendimo priimti negali“, – trečiadienį sakė ministrė pirmininkė.

Vyriausybės pasitarime socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė patikino, jog tokia nuostata rengiama.

I.Šimonytė neįvardino, kokių specialybių nepasiskiepijusieji galėtų būti nušalinti nuo darbo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.