Elektroninių cigarečių prekybos ir gamybos licencijavimas įgauna pagreitį

Nuo 2021 m. gegužės 1 d. elektroninių cigarečių ir jų pildyklių gamybai bei prekybai privaloma turėti vieną iš trijų naujų rūšių licenciją: verstis didmenine ar mažmenine prekyba su tabako gaminiais susijusiais gaminiais, verstis šių gaminių gamyba, – skelbia Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas.

Elektroninė cigaretė.<br>D.Umbraso nuotr.
Elektroninė cigaretė.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-07-31 23:01

Departamento direktorius dr. Renaldas Čiužas sako, kad iki šiol elektroninių cigarečių ir jų pildyklių bei rūkomųjų žolinių gaminių prekyba ir gamyba nebuvo licencijuojama, tačiau prasidėjus licencijavimui, tapo žinoma reali rinkos situacija: žinomos tiek didmeninės, tiek mažmeninės prekybos vietos ir kiek įmonių verčiasi šia veikla.

„Rinkos reguliacija ir gyventojų švietimas dalyje modernių valstybių per paskutinius tris dešimtmečius padėjo rūkančiųjų skaičių sumažinti perpus. Licencijavimas yra veiksminga priemonė, kuri prisideda prie šio skaičiaus mažėjimo“, – pastebi dr. Renaldas Čiužas.

Lietuvos verslo konfederacijos viceprezidentas Liudas Zakarevičius taip pat teigiamai vertina Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo pakeitimą.

„Siūlymas licencijuoti elektroninių cigarečių ir jų pildyklių gamybą ir prekybą yra itin svarbus. Tai ne tik užtikrins vienodas verslo sąlygas visiems bei padės vykdyti griežtesnę veiklos kontrolę, bet ir sukurs papildomų barjerų šiuos produktus įsigyti nepilnamečiams. Tačiau apie realų įstatymo poveikį kalbėti dar anksti“, – minėjo LVK viceprezidentas Liudas Zakarevičius.

Licencijas verstis mažmenine prekyba su tabako gaminiais susijusiais gaminiais išduoda savivaldybių vykdomosios institucijos. Per daugiau nei du mėnesius jos yra išdavusios 2258 tokias licencijas.

Departamentas išduoda licencijas verstis didmenine prekyba ir gamyba. Departamentas nuo 2021 m. gegužės 1 d. yra išdavęs: 21 licenciją verstis didmenine prekyba su tabako gaminiais susijusiais gaminiais ir 1 licenciją verstis šių gaminių gamyba.

Licencijas gali gauti tik juridiniai asmenys. Fiziniams asmenims licencijos neišduodamos.

Kilus klausimams, dėl daugiau informacijos kviečiame kreiptis konsultacijų telefonu +370 (706) 68090.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.