3 pagrindinės klaidos, galinčios užkirsti kelią sėkmingam verslo augimui

Pastarieji pandemijos metai tapo tikrų tikriausiu iššūkiu tiek vietiniam, tiek tarptautiniam verslui. Tiesa, dalis adaptavosi perkeldami veiklas į elektroninę erdvę ar pritaikydami jas prie ribojimų, sėkmingai išlaikė savo pozicijas rinkoje, nesukeldami grėsmės nei klientų saugumui, nei savo verslo sėkmei.

Pandemija išryškino ir keletą neapgalvotų, gana dažnai versle daromų klaidų, kurios gali užkirsti kelią sparčiam augimui bei planuojamai plėtrai.
Pandemija išryškino ir keletą neapgalvotų, gana dažnai versle daromų klaidų, kurios gali užkirsti kelią sparčiam augimui bei planuojamai plėtrai.
Pandemija išryškino ir keletą neapgalvotų, gana dažnai versle daromų klaidų, kurios gali užkirsti kelią sparčiam augimui bei planuojamai plėtrai.
Pandemija išryškino ir keletą neapgalvotų, gana dažnai versle daromų klaidų, kurios gali užkirsti kelią sparčiam augimui bei planuojamai plėtrai.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-08-18 16:56

Vis dėlto, pandemija išryškino ir keletą neapgalvotų, gana dažnai versle daromų klaidų, kurios gali užkirsti kelią sparčiam augimui bei planuojamai plėtrai.

Nedėmesingai peržvelgtas biudžetas ir finansavimo šaltiniai

Ne paslaptis, kad viena dažniausių klaidų versle – finansų stygius. Neapgalvotas ar neatidžiai suplanuotas biudžetas gali pakišti koją ne tik pandemijos metu.

Natūralu, kad jauniems, nepatyrusiems verslininkams gali kilti sunkumų prognozuojant pajamas ir planuojant išlaidas, tačiau tokiu atveju verčiau kreiptis į specialistus, kurie gali objektyviai įvertinti visas startuojančio ar augančio verslo galimybes.

Sumanu kreiptis į verslą finansuojančias įstaigas, kurios galėtų pasiūlyti individualius sprendimus jūsų verslui. Pastarosios padės nuspręsti, kokio tipo paskola jums būtų naudingiausia – verslo pradžiai, investicijoms ar apyvartinėms lėšoms.

Štai užsukę į UNO.lt tinklapį ir užpildę prašymo formą gausite lankstų ir jūsų poreikiams pritaikytą paskolos pasiūlymą, kuris padės išvengti nesėkmės versle.

Tiesa, prieš skolinantis derėtų žinoti, kokios specifinės klaidos gali sutrukdyti gauti verslo paskolą. Susipažinę su naudinga informacija tikrai išlošite ne tik pinigų, bet ir laiko.

„Viskas išsispręs savaime“ požiūris

Verslo sėkmė dažnai priklauso ir nuo paties verslininko požiūrio. Vis dėlto, gana dažna problema – atsainus požiūris ir svarbių sprendimų atidėjimas.

Susidūrus su nauja problema viskas paliekama likimo valiai – darbdaviai tiesiog laukia, kol situacija išsispręs pati savaime, o darbuotojai tuo metu lieka visiškoje nežinomybėje. Kad viso to išvengtumėte, pakanka sudaryti nuoseklų įmonės krizių valdymo planą.

Pastarieji metai ne vieną verslą privertė imtis skubotų ir mažai apgalvotų sprendimų, todėl kurdami naujas veiklas verčiau apgalvokite visus galimus scenarijus.

Jei turite tik fizinę parduotuvę – įtraukite elektroninės apsipirkimo vietos atidarymą. Jei jūsų siūlomos prekės ar paslaugos nėra pirmosios būtinybės ir karantino atveju nebūtų leidžiama jomis prekiauti – ko imtumėtės?

Sudarykite atsarginį verslo planą, kuris padėtų jums išlikti net ekstremaliomis sąlygomis. Tiesa, čia derėtų apgalvoti, iš kur gautumėte kitokio pobūdžio prekių ar kaip pakeistumėte paslaugų pobūdį, tačiau sprendimus verčiau priimti iš anksto ir hipotetiškai nei iš tikrųjų susidūrus su sunkumais.

Beje, tam, kad išvengtumėte „viskas išsispręs savaime“ požiūrio, pasistenkite nepersitempti ir nepervargti darbe, nes šį abejingumo jausmą dažnai lemia ir perdegimas.

Pasidavimas pirmosios nesėkmės atveju

Dar viena, gana dažnai pasitaikanti klaida yra pasidavimas po pirmosios nesėkmės. Ir visai nesvarbu, ar tai tik menkas nuostolis, ar didesni iššūkiai – kai kurie verslininkai tiesiog nuleidžia rankas jau pirmųjų išbandymų metu.

Vis dėlto, tam, kad sukurtumėte sėkmingą verslą ir jį nuolatos plėstumėte, reikia turėti daug ryžto ir užsispyrimo.

Natūralu, kad verslą ištinka sunkumai. Tik suradę sprendimą staiga prireikus papildomo finansavimo ar net pakeitę veiklos sritį galite užauginti daug klientų pritraukiantį verslą.

Per sunkesnes patirtis ateina žinojimas, kaip elgtis kritinėse situacijose bei kaip reaguoti susidūrus su iššūkiais. Atminkite, kad didžiulė dalis verslo sėkmės priklauso ir nuo jūsų ambicijų bei norų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.