„Meridianas“ po gaisro veiklos nestabdo – pasakė, kas ir kokią atlygino žalą

Prieš savaitę Klaipėdoje garsiajame burlaivyje – restorane „Meridianas“ kilo gaisras, kurį pavyko gana greitai užgesinti. Burlaivis gali toliau tęsti veiklą Danės krantinėje, o artimiausiu metu planuojamas remontas gaisro  padariniams pašalinti. Patirti nuostoliai siekia 25 tūkst. eurų. 

„Meridianas“ dar lopo gaisro žaizdas, bet restoranas jame veikia toliau.<br>V.Karaciejaus nuotr.
„Meridianas“ dar lopo gaisro žaizdas, bet restoranas jame veikia toliau.<br>V.Karaciejaus nuotr.
„Meridianas“ dar lopo gaisro žaizdas, bet restoranas jame veikia toliau.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
„Meridianas“ dar lopo gaisro žaizdas, bet restoranas jame veikia toliau.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
„Meridianas“ dar lopo gaisro žaizdas, bet restoranas jame veikia toliau.
„Meridianas“ dar lopo gaisro žaizdas, bet restoranas jame veikia toliau.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 27, 2021, 2:03 PM, atnaujinta Aug 27, 2021, 2:14 PM

Pranešama, kad ne gyvybės draudimo bendrovė „Compensa Vienna Insurance Group“ jau įvertino žalą, suderino nuostolio dydį ir sumokėjo draudimo išmoką.

„Nuo nelaimės niekas nėra apsaugotas. Gerai, kad burlaivio įgulai pavyko numalšinti ugnį savo jėgomis. Burlaivis tęsia veiklą Danės krantinėje, toliau priima lankytojus. Šiuo metu kai kurie remonto darbai jau yra atliekami, gavome išmoką, ir kai tik leis orai, juos užbaigsime“, – sakė „Meridiano“ atstovas Gediminas Gudavičius.

Incidentą burlaivyje „Meridianas“ sukėlė dujinis šildytuvas.

Ugnis apniokojo 30 kv. m denio, 10 m turėklų, antstato sieną, lauko baldus, judančiojo takelažo virves, žmonės nenukentėjo.

Gavę draudimo išmoką „Meridiano“ savininkai gali patys nutarati, kada ir kokiomis apimtimis šalinti gaisro padarinius, atlikti papildomus reikiamus darbus.

Pasak G. Gudavičiaus, didžioji dalis denio, turėklų remonto darbų bus padaryta kiek tik įmanoma greičiau. Taip pat bus visai atsisakoma dujinių šildytuvų ir ieškoma, kuo juos būtų galima pakeisti.

Vėliau bus sprendžiama dėl baldų atnaujinimo bei judančiojo takelažo sutvarkymo.

Visi darbai bus atliekami laivui stovint prie krantinės, tad „Meridiano“ plukdyti niekur nereikės ir jame bus galima priimti lankytojus.

„Įvykus nelaimei ir patyrus nuostolių, verslui itin svarbus operatyvumas, kad būtų galima kuo greičiau gauti išmoką, atstatyti turtą ir vėl imtis veiklos.

Suprasdami „Meridiano“ svarbą Klaipėdos miestui, subūrėme profesionalų komandą, kuri užtikrino ne tik sąžiningą žalos vertinimą, bet ir greitą jos atlyginimą“, – sakė Gediminas Staknevičius, „Compensa Vienna Insurance Group“ Sudėtingų žalų ir išieškojimų departamento vadovas.

Pasak G.Staknevičiaus, draudimo brokeris, kuris aktyviai dalyvavo procese, patyrę gaisrų tyrimų specialistai kartu su draudiko ekspertų komanda išanalizavo atvejį ir pateikė vertinimą, visos pusės tiksliai ir argumentuotai komunikavo, buvo suinteresuotos bendradarbiavimu, todėl draudimo išmoka buvo pervesta praėjus 5 darbo dienoms nuo įvykio.

Burlaivį „Meridianas“ apdraustas „Compensa Vienna Insurance Group“ nuo 2016 m. bendradarbiaujant su draudimo brokerių bendrovė „AON Baltic“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.