Lenkijos ekonomika atsigavo nuo pandemijos – pavyko kompensuoti COVID-19 praradimus

Lenkijos ekonomika atsigavo nuo pandemijos ir artimiausiais mėnesiais demonstruos sistemingą aktyvumo didėjimą, teigiama Lenkijos ekonomikos instituto komentaruose apie antrojo šių metų ketvirčio bendrojo vidaus produkto oficialius rezultatus.

Lenkijos ekonomikos institutas pranašauja, kad artimiausiais metų ketvirčiais ekonomikos metinis augimas priartės prie 5 procentų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lenkijos ekonomikos institutas pranašauja, kad artimiausiais metų ketvirčiais ekonomikos metinis augimas priartės prie 5 procentų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 30, 2021, 11:22 AM

Nacionalinės statistikos tarnybos naujausiais, tačiau negalutiniais duomenimis, ekonomikos metinis šuolis balandžio-birželio mėnesiais siekė beveik 11 proc., o palyginti su šių metų pirmuoju ketvirčiu, šalies ūkis paaugo bemaž 2 procentais.

„Dinamiškas augimas reiškia, kad pastarąjį ketvirtį Lenkijai pavyko kompensuoti ekonominius praradimus dėl pandemijos. Iki šiol tokius rezultatus fiksavo tik Baltijos valstybės ir Švedija“, – pažymi Lenkijos statistikos tarnyba.

Savo ruožtu Lenkijos ekonomikos institutas pranašauja, kad artimiausiais metų ketvirčiais ekonomikos metinis augimas priartės prie 5 procentų. Ekonomistų manymu, išorinė paklausa ir toliau vaidins svarbų vaidmenį, tuo tarpu investicijų augimas sulėtės dėl statybinių medžiagų pabrangimo, pažymi Lenkijos radijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.