Skelbia, kurias įmones ir įstaigas tikrins, ar šios laikosi COVID-19 taikomų apribojimų

Valstybinė darbo inspekcija (VDI) tikrins, ar darbdaviai laikosi taikomų apribojimų kontrolės.

Inspektoriai tikrins įmones, kaip šios laikosi dėl COVID-19 įvestų taisyklių.<br>V.Skaraičio nuotr.
Inspektoriai tikrins įmones, kaip šios laikosi dėl COVID-19 įvestų taisyklių.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 6, 2021, 10:49 AM, atnaujinta Sep 6, 2021, 10:53 AM

Per patikrinimus apdirbamosios gamybos, krovininio kelių transporto bei viešojo administravimo įmonėse, įstaigose ir organizacijose VDI inspektoriai tikrins, ar darbdavys įsitikina, kad darbuotojas turi galimybių pasą arba kitą jį pakeičiantį išrašą.

Iš darbdavio arba jo įgalioto ar jam atstovaujančio asmens bus prašoma pateikti raštišką paaiškinimą dėl šių išrašų pateikimo ir jų patikros atlikimo tvarkos, periodiškumo ir dažnumo bei kitų svarbių klausimų, taip pat darbuotojų, nepateikusių nustatytų išrašų, bendrą skaičių.

Darbdaviui arba jo įgaliotam ar jam atstovaujančiam asmeniui nepateikus VDI inspektoriaus nustatytais terminais raštiško paaiškinimo ar VDI inspektoriui nustačius, kad nurodyti veiksmai nėra atliekami, arba/ir VDI inspektoriui atsiradus kitų pagrįstų abejonių dėl Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo reikalavimų ar/ir valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytų asmenų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi ir kitų būtinų visuomenės sveikatos saugos, higienos, asmenų aprūpinimo būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis sąlygų tinkamo įgyvendinimo, bus surašomas Patikrinimo aktas.

Šis aktas per vieną darbo dieną nuo atitinkamų aplinkybių nustatymo dienos bus išsiunčiamas oficialiuoju raštu Nacionalinio visuomenės sveikatos centrui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.