5 ilgalaikio investavimo būdai, padėsiantys išėjus į pensiją

Negana to, pasaulį užklupus pandemijai, vis daugiau ir daugiau žmonių nusprendė pasukti kitu keliu ir tapti nuotoliniais, laisvai samdomais darbuotojais ar net įkūrė nuosavus verslus.

Kriptovaliutų rinka reikalauja investicijų ir iniciatyvos sekant rinkos pokyčius.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Kriptovaliutų rinka reikalauja investicijų ir iniciatyvos sekant rinkos pokyčius.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 8, 2021, 5:40 PM

Kita vertus, nors laisvas darbo grafikas suteikia gyvenimui žymiai geresnę kokybę, dirbant sau, pensijos išmokas senatvėje galite pamiršti.

Jei norite tuo pačiu metu ir dirbti sau, ir užtikrinti sau solidžią senatvę, ilgalaikio investavimo būdai, kuriuos aptarsime šiame straipsnyje, gali būti labai pravartūs.

Ilgalaikė nekilnojamo turto nuoma

Nekilnojamas turtas visuomet buvo puiki ilgalaikio investavimo forma, tačiau, laikams keičiantis, atsirado dar daugiau galimybių pasipelnyti iš turimo būsto.

Vienas iš standartinių kelių – tai ilgalaikė būsto nuoma. Net jei nekilnojamąjį turtą įsigijote paimdami paskolą, nuoma, kurią surinksite, gali kartu padengti ir mėnesines paskolos įmokas, ir atnešti pelno.

Be abejonės, ilgalaikė nekilnojamo turto nuoma gali reikalauti tam tikrų investicijų, tokių kaip būsto renovacija, tačiau šiuos klausimus galima lengvai išspręsti pasitarus su tuometiniais būsto gyventojais.

Trumpalaikė nekilnojamo turto nuoma

Kiek naujesnis ir šiuolaikiškesnis būdas susikurti pasyvių pajamų šaltinį iš nekilnojamo turto tai prisiregistravimas tokiose platformose kaip Airbnb, kurios didžiausią dėmesį skiria trumpalaikei nekilnojamo turto nuomai.

Žinoma, trumpalaikė nuoma reikalauja daugiau dėmesio, laiko ir investicijų. jūsų klientai, kurie norės išsinuomoti būstą porai ar kelioms dienoms, skirs mažiau dėmesio būsto valymui ir tvarkymui prieš išvykdami, todėl tuo turėsite pasirūpinti jūs.

Kita vertus, tokio tipo investicija į ilgalaikį turtą gali tapti įdomiu užsiėmimu. Be to, trumpalaikė nuoma, nors jūsų būstas ir nėra nuolat apgyvendintas, visuomet kainuos brangiau nei ilgalaikė nuoma.

Investavimas į kriptovaliutas

Vienas iš ilgalaikio būdų – tai kriptovaliutos. Kriptovaliutų rinka reikalauja investicijų ir iniciatyvos sekant rinkos pokyčius, tačiau šio tipo investicija gali atnešti kur kas daugiau pelno nei labiau įprastos ilgalaikio investavimo formos, tokios kaip nekilnojamas turnas ar akcijų įsigijimas.

Tokios populiarios kriptovaliutos kaip Bitcoin ar Ethereum puikiai tinka ilgalaikiam investavimui, ypač norint prisidurti prie nedidelės pensijos. Žinoma, rinka nuolat kinta, bet nuolat stebint jos pokyčius, įmanoma savo investicijas padidinti dešimtis ar net šimtus kartų.

Kita vertus, svarbu nepamiršti, kad tokių investicijų didesnis ir greitesnis atsiperkamumas taip pat ateina su tam tikru nepastovumu ir rizika.

Akcijų įsigijimas

Jei domitės pakitimais akcijų biržų rinkoje bei sekate, kokie pokyčiai vyksta pasaulyje, akcijų įsigijimas kaip ilgalaikio investavimo forma, gali jums atnešti nemažai pelno.

Nėra vienos teisingos formulės, kuri nurodytų, kuomet yra tinkamiausias metas įsigyti konkrečios firmos akcijų ir ar šis pirkinys bus sėkmingas. Nepaisant to, stebėdami, kas vyksta pasaulyje ir kaip keičiasi akcijų rinka, su laiku išmoksite nuspėti tam tikrus pokyčius.

Norėdami įsigyti akcijų, galite atsidaryti investicinę sąskaitą arba per finansų tarpininkus, tokius kaip bankai. Vėliau galite stebėti, kaip kinta jūsų turimų akcijų vertė, galite jas pirkti ar parduoti.

Investavimo platformos

Rinkoje atrasite įvairių investavimo platformų, kurioms galite „paskolinti“ pinigų ir užtikrinti sau tam tikrą procentinę palūkanų dalį po nurodyto termino.

Dauguma tokių platformų yra susiję su paskolomis – jūs sutinkate paskolinti platformai konkrečią pinigų sumą su sąlyga, kad po kelių ar dešimties metų ši suma Jums bus grąžinta pritaikant tam tikrą palūkanų procentą.

Tuo tarpu, pati platforma skolina lėšas tiems asmenims, kuriems jų šiuo metu reikia, tačiau su kur kas didesne palūkanų norma, nei planuoja grąžinti Jums po sutarto laiko termino.

Tokiu būdu tiek jūs, tiek pati platforma uždirbate tam tikrą sumą pinigų skolindami ją platformos vartotojams su nustatyta palūkanų norma.

Taigi, visada svarbu suvokti, kad kiekviena ilgalaikio ar trumpalaikio investavimo forma gali būti tiek sėkminga, tiek nesėkminga ir tinkamai įvertinti rizikas. Pasirinkdami greičiau atsiperkančią strategiją, visuomet rizikuojate labiau, tačiau turite galimybę susigrąžinti investuotas lėšas per trumpesnį laiko tarpą.

Tad prieš pasirinkdami jums patraukliausią ilgalaikio investavimo formą, pasidomėkite plačiau bei sekite su konkrečia investavimo forma susijusias naujienas – tuomet ir padidinsite savo žinių bagažą, ir sukaupsite daugiau santaupų senatvei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: : Lithuanian challenges in Green Finance and Global Agenda