Neparengus sutarties sąlygų, atidėtas posėdis dėl tvoros pasienyje su Baltarusija

Neparengus sutarties dėl fizinio barjero su Baltarusija statybų sąlygų, nukeltas trečiadienį planuotas Vyriausybės komisijos posėdis.

508 kilometrų ilgio tvorai pasienyje su Baltarusija statyti Vyriausybė yra numačiusi skirti iki 152 mln. eurų.<br>Vyr. eil. Žanos Ruseckaitės nuotr.
508 kilometrų ilgio tvorai pasienyje su Baltarusija statyti Vyriausybė yra numačiusi skirti iki 152 mln. eurų.<br>Vyr. eil. Žanos Ruseckaitės nuotr.
508 kilometrų ilgio tvorai pasienyje su Baltarusija statyti Vyriausybė yra numačiusi skirti iki 152 mln. eurų.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
508 kilometrų ilgio tvorai pasienyje su Baltarusija statyti Vyriausybė yra numačiusi skirti iki 152 mln. eurų.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 8, 2021, 8:13 AM, atnaujinta Sep 8, 2021, 3:10 PM

Kaip BNS informavo Vyriausybės kanceliarijos Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Renata Surovec, posėdis dabar numatytas penktadienį.

„Posėdis įvyks penktadienį ir jo metu Fizinio barjero priežiūros komisija svarstys fizinio barjero prie sienos su Baltarusija pirmojo etapo statybos darbus atliksiančios įmonės sutarties sąlygas“, – informavo ji.

„Šiuo metu sutarties sąlygos dar rengiamos“, – pridūrė Vyriausybės kanceliarijos atstovė.

Atidėjus šios komisijos posėdį, iš pradžių paankstinta, o paskui visai atšaukta Vyriausybės spaudos konferencija.

Komisijai pritarus, už projekto įgyvendinimą atsakinga energetikos grupė „Epso-G“, BNS žiniomis, pasirašys sutartį su jos valdoma pramonės statinių, elektros pastočių, linijų bei specialiųjų elektros įrenginių statybos įmone „Tetas“.

Pagal sutartį „Tetas“ statys barjerą svarbiausiame 100 kilometrų ruože, netoli Druskininkų, A. Barausko ir Adutiškio pasienio užkardų, kur yra didžiausia tikimybė patekti nelegaliems migrantams. Darbai prasidės jau rugsėjo antroje pusėje.

Praėjusį šeštadienį komisija patvirtino projekto eigą, jis vyks dviem etapais. Antruoju etapu 400 kilometrų atkarpoje darbus tikimasi pradėti šių metų pabaigoje ir baigti kitų metų antroje pusėje.

Rengiantis antrajam tvoros statybos etapui, „Epso-G“ rugsėjį turėtų skelbti rangovų konkursus, BNS žiniomis, trečiadienį „Epso-G“ numato skelbti viešą rinkos konsultaciją ir technines būsimų konkursų specifikacijas.

Pasak Vyriausybės, šiuo metu pasienyje su Baltarusija jau atliekami pjaunamos vielos koncertinos tiesimo darbai bus suderinti su netrukus prasidėsiančiais tvoros įrengimo darbais, kad bendras fizinis barjeras atitiktų visus Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) techninius reikalavimus.

Rugpjūtį Vyriausybė nusprendė, kad projekto vykdytoja bus Energetikos ministerijos valdoma „Epso-G“, turinti išteklių tokiam projektui ir gebanti suvaldyti tokio projekto rizikas.

508 kilometrų ilgio tvorai pasienyje su Baltarusija statyti Vyriausybė yra numačiusi skirti iki 152 mln. eurų.

Ją nuspręsta statyti Lietuvai pastaraisiais mėnesiais susiduriant su išaugusia nelegalia migracija. Šiemet į Lietuvą per sieną su Baltarusija jau pateko per 4,1 tūkst. migrantų, tačiau valdžiai nutarus juos apgręžti tai gerokai sumažino plūstančiųjų srautus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Leading the change in sustainable business
Gyvai
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?