Prieš rugsėjo 13-osios ribojimus – pakeitimai dėl galimybių paso naudojimo

Nuo pirmadienio įsigaliojus naujiems ribojimams, kavinėse, baruose ar restoranuose lauke bus galima lankytis ir be galimybių paso, BNS patvirtino Sveikatos apsaugos ministerija.

Kavinė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kavinė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Teisinės paslaugos.<br>SAM nuotr.
Teisinės paslaugos.<br>SAM nuotr.
Socialinės paslaugos.<br>SAM nuotr.
Socialinės paslaugos.<br>SAM nuotr.
Švietimas. <br>SAM nuotr.
Švietimas. <br>SAM nuotr.
Viešasis transportas. <br>SAM nuotr.
Viešasis transportas. <br>SAM nuotr.
Prekyba ir paslaugos, kultūrinė veikla. <br>SAM nuotr.
Prekyba ir paslaugos, kultūrinė veikla. <br>SAM nuotr.
Kavinė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kavinė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Sep 10, 2021, 7:50 PM, atnaujinta Sep 11, 2021, 9:32 AM

Tokiu atveju žmonės prie vieno staliuko galės sėdėti ne daugiau nei penki asmenys, išskyrus šeimos narius.

Tuo metu į kavinių vidų patekti bus galima tik turintiems galimybių pasus.

Naudotis visomis transporto paslaugomis bus galima ir be Galimybių paso

Galimybių paso neturintys mokiniai galės naudotis visu viešuoju transportu, o studentai – rečiau testuotis. Tokius pakeitimus trečiadienį priėmė Ministrų Kabinetas.

Nuo rugsėjo 13 d. turėjo įsigalioti reikalavimas viešajame transporte turėti Galimybių pasą, tačiau padaryta išimtis – bus galima ir be Galimybių paso naudotis visomis transporto paslaugomis. Tai ypač aktualu mokiniams nuo 16 metų, ypač vykstantiems į švietimo įstaigas, pavyzdžiui, neformaliojo švietimo mokyklas, kitose gyvenamosiose vietovėse.

Nepasiskiepiję nuo COVID-19 ligos ar ja nepersirgę aukštųjų mokyklų studentai ir asmenys, besimokantys pagal tęstinio profesinio mokymo programas, norėdami dalyvauti kontaktiniuose mokymo užsiėmimuose, galės testuotis kas 7–10 dienų, t. y. nebūtinai kas 48 valandas, kaip iki šiol.

Toks palengvinimas galios iki spalio 15 d. Tęstinis profesinis mokymas ir aukštojo mokslo studijos kontaktiniu būdu vyksta tik turintiesiems Galimybių pasą – kitu atveju studentai gali dalyvauti tik nuotolinėse paskaitose ir užsiėmimuose.

Taip pat nustatytas dar vienas testavimo būdas Galimybių pasui gauti – greitasis SARS-CoV-2 antigeno testas COVID-19 ligai nustatyti.

Priėmė priemones 

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) priminė, kad sparčiai augant COVID-19 ligonių skaičiui gydymo įstaigose, rugpjūčio 11 dieną Vyriausybė pritarė papildomoms pandemijos valdymo priemonėms.

Priimtais sprendimais siekiama užtikrinti, kad verslai tęstų veiklą, vaikai būtų ugdomi ugdymo įstaigose, ligoninės teiktų paslaugas visiems, ne tik COVID-19 ligoniams. Taip pat turime saugoti visuomenės grupes, kurios negali skiepytis dėl sveikatos būklės ar amžiaus.

„Dėkojame už bendradarbiavimą verslų ir paslaugų asociacijoms. Norėdami, kad priimtos pandemijos valdymo priemonės išties būtų įgyvendinamos ir efektyvios, dar ir šiandien derinome paskutinius žingsnius su visais proceso dalyviais. Sutarėme, kad visi siekiame bendro tikslo – kad paslaugos būtų teikiamos kuo ilgiau.

Tam turime veikti maksimaliai saugioje erdvėje, kurią kuriame visi kartu“, – sako sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Nuo pirmadienio, rugsėjo 13 d., visos kontaktinės paslaugos bus teikiamos ir ūkinės veiklos vykdomos bei renginiai organizuojami (išskyrus nustatytas išimtis) tik asmenims, kurie atitinka Galimybių paso kriterijus.

Kai veiklos vykdomos ar paslaugos teikiamos tik asmenims, turintiems Galimybių pasą, rekomenduojame dėvėti kaukes, laikytis atstumų. Kai veiklos vykdomos ar paslaugos teikiamos be Galimybių paso, kaukių dėvėjimas, atstumų laikymasis, srautų valdymas ir kt. yra būtini.

Primename, kad be Galimybių paso galioja ir kiti dokumentai, įrodantys vakcinacijos, persirgimo, atlikto PGR tyrimo arba greitojo antigeno testo neigiamo rezultato, antikūnų tyrimo teigiamo rezultato faktą įrodantys dokumentai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.