Kad patektumėte į VMI, galimybių paso nereiks, tačiau yra kita sąlyga Papildyta tvarka Užimtumo tarnyboje

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad klientai ir po rugsėjo 13 d. čia aptarnaujami įprasta tvarka – atvykstant gyvų konsultacijų galimybių pasas nebūtinas. Tačiau ir toliau aptarnaujami tik tie klientai, kurie bus iš anksto rezervavę vizito laiką.

Į VMI durys neužtrenktos ir neturintiems galimybių paso. <br>G.Bitvinsko nuotr.
Į VMI durys neužtrenktos ir neturintiems galimybių paso. <br>G.Bitvinsko nuotr.
Į VMI durys neužtrenktos ir neturintiems galimybių paso. <br>V.Skaraičio nuotr.
Į VMI durys neužtrenktos ir neturintiems galimybių paso. <br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-09-13 09:55, atnaujinta 2021-09-13 13:41

Tą padaryti galima telefonu 8 5 2191 777.

„Laikomės saugių atstumų, įrengėme pertvaras klientų aptarnavimo vietose, atvykstančių klientų prašome dėvėti apsauginę veido kaukę bei dezinfekuoti rankas, pagal galimybes – mūvėti vienkartines pirštines“, – pasakoja VMI viršininko pavaduotojas dr. Martynas Endrijaitis.

VMI primena, kad konsultacijos teikiamos numeriu 1882 arba +370 5 260 5060. Telefonu suteikta konsultacija yra lygiavertė rašytinei, nes pokalbiai yra įrašomi bei saugomi 5 metus.

Nereikia ir einant į Užimtumo tarnybą

Įprasta tvarka aptarnaujami ir gyventojai Užimtumo tarnyboje – darbo ieškantiems asmenims, atvykusiems į klientų aptarnavimo skyrius, galimybių pasas nebūtinas. Kontaktinis aptarnavimas išlieka toks pat kaip iki šiol – galės apsilankyti tik iš anksto su savo specialistu susisiekę ir konkretų aptarnavimo laiką sutarę gyventojai.

„Pasibaigus karantinui nuo liepos 1 d. gyvai priimame visus iš anksto įsiregistravusius ir susitarusius su mūsų specialistais. Mūsų klientų tikslinės grupės labai įvairios, beveik pusė ilgalaikių bedarbių gyvena atokiose šalies vietovėse ir jiems sudėtingiau teikti skaitmenines paslaugas. Dažnai kontaktinis aptarnavimas, ypač individualus, yra tikslingesnis ir veiksmingesnis. Tą ypač pajutome pandemijos laikotarpiu, kai nebuvo kontaktinio bendravimo. Vis tiktai prioritetu ir toliau išlieka nuotolinių paslaugų teikimas“, – sakė Užimtumo tarnybos direktoriaus pavaduotojas Gytis Darulis.

Nauji klientai registruotis Užimtumo tarnyboje, kaip ir iki šiol, kviečiami internetu. Taip pat svarbu žinoti, kad jau užsiregistravusiems asmenims konsultacijos dieną atvykti kontaktiniam aptarnavimui nereikia. Paskirtu laiku nuotolinėmis priemonėmis su klientu susisieks jį aptarnaujantis specialistas. Su juo bus derinami tolesni paslaugų teikimo būdai.

Atvykus į Užimtumo tarnybos klientų aptarnavimo skyrius, patalpose būtina laikytis asmens apsaugos priemonių: dėvėti burną ir nosį dengiančias medicinines veido kaukes (prisidengę skarelėmis, šalikais ar panašiai į patalpas įleidžiami nebus). Taip pat išlieka reikalavimai dezinfekuoti rankas, kosint ar čiaudint – prisidengti veidą alkūne ar servetėle, laikytis ne mažesnio nei 2 metrų atstumo vienas nuo kito, be reikalo neliesti paviršių.

Neaptarnaujami ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų požymių turintys asmenys (karščiuojantys, sloguojantys, kosintys ir pan.).

Šalies gyventojai ir toliau aptarnaujami nuotoliniu būdu šiomis priemonėmis: bendruoju konsultacijų telefonu 1883 arba +370 5 250 0883.

Sutarti dėl kontaktinės konsultacijos galima susisiekus savo konsultantu telefonu arba paskambinus į klientų aptarnavimo skyrių. Klientų aptarnavimo skyrių kontaktai registruojantis internetu www.uzt.lt, paspaudus nuorodą Registracija Užimtumo tarnyboje (per Elektroninės valdžios vartus). Nesant šios galimybės registruotis taip pat galima telefonu.

Aktuali informacija skelbiama Užimtumo tarnybos interneto svetainėje ir socialiniuose tinkluose „Facebook“ bei „LinkedIn“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.