Infliacijos gaisrą aludariai gesina algomis

Lietuvos verslui – didžiulis galvosopis ne tik dėl milžinišku tempu augančių žaliavų kainų, bet ir dėl būtinybės didinti atlyginimus, kad neišsilakstytų geriausi specialistai. Didžiosios šalies įmonės šįmet jau ne kartą kėlė algas, tad prognozuojama, kad jos ir kitais metais pasistiebs maždaug dešimtadaliu.

​Alaus gamybos bendrovių vadovai neslepia, kad pastaruoju metu labiausiai trūksta sandėlio darbuotojų ar krovikų.
​Alaus gamybos bendrovių vadovai neslepia, kad pastaruoju metu labiausiai trūksta sandėlio darbuotojų ar krovikų.
„Švyturio-Utenos alaus“ bendrovės žmogiškųjų išteklių vadovė Julija Gedrimė.
„Švyturio-Utenos alaus“ bendrovės žmogiškųjų išteklių vadovė Julija Gedrimė.
Bendrovės „Volfas Engelman“ generalinis direktorius Marius Horbačauskas.
Bendrovės „Volfas Engelman“ generalinis direktorius Marius Horbačauskas.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 18, 2021, 2:45 PM

Apie 10 proc. paaugęs uždarbis kol kas įveikia rekordinę infliaciją, kuri šiemet viršija daugiau kaip dešimtmetį nematytus rekordus ir Lietuvoje sieks apie 6–7 proc.

Kol šiose lenktynėse laimi pajamos, gyventojų nepasitenkinimas didėjančiomis kainomis nėra itin jaučiamas. Todėl verslas verčiamas didinti sąnaudas darbuotojų algoms.

Tačiau neverta tikėtis, kad paaugusi atlyginimo dalis pavirs vien santaupomis. Pajamų augimą suvalgo nuolat didėjančios prekių ir paslaugų kainos, kurių stiebimasis, pasak ekspertų, kitąmet bus dar ženklesnis.

Per pasaulį besiritanti brangstančių žaliavų ir augančios infliacijos banga neaplenkė ir aludarių.

Rinkos lyderiai jau pakėlė atlyginimus darbuotojams, be to, taiko visą paketą priemonių, kad išlaikytų specialistus.

Tiesa, gamintojai nedviprasmiškai užsimena, kad visa tai pajus ir vartotojai. Dėl rekordiškai brangstančių žaliavų kitąmet už pamėgtą alų, sidrą ar girą teks mokėti daugiau.

Atlyginimai auga visiems

„Švyturio-Utenos alaus“ bendrovės žmogiškųjų išteklių vadovė Julija Gedrimė pripažino, kad šis laikotarpis verčia didinti atlyginimus – visoje šalyje vis labiau pastebimas kvalifikuotos darbo jėgos stygius.

„Didinti darbuotojų atlyginimus yra būtinybė. Didžiausio pajamų šuolio sulauks gamybos ir logistikos darbuotojai, nes būtent ši specialistų grupė labiausiai patyrė, ką reiškia dirbti karantino sąlygomis laikantis griežtų saugumo standartų.

Šiems darbuotojams, kurių turime apie 150, nuo kitų metų sausio 1-osios didiname atlyginimus 10 proc.“, – sakė įmonės atstovė.

Pasak J.Gedrimės, darbuotojai jau yra gavę darbo sutarčių pakeitimus su naujais didesniais atlyginimais: „Jau šią vasarą pamainomis dirbantiems gamybos ir logistikos darbuotojams pradėjome mokėti 180 eurų priedą.“

Tikisi pateisinti lūkesčius

Žmogiškųjų išteklių vadovė tvirtino, jog laikomasi tradicijos įvertinti kiekvieno darbuotojo indėlį į įmonės pasiektus rezultatus.

„Aišku, nepamiršome ir pardavimu užsiimančių specialistų, kurie atsigavus vartojimui ir barams bei restoranams atvėrus duris, vykstant gausybei renginių ir esant geriems orams vasarą vos spėjo suktis.

Siekiame, kad kiekvienas asmeniškai pajustų deramą atlygį už įdėtas pastangas, todėl svariai padidinome kintamąją mėnesio atlygio dalį, priklausančią nuo asmeninių rezultatų“, – kalbėjo „Švyturio-Utenos alaus“ atstovė.

Pasak J.Gedrimės, ateinančiais metais numatytas dar didesnis nei įprastai atlyginimo kėlimas.

„Ekonominė padėtis Lietuvoje keičiasi, auga infliacija, todėl norėdami išlaikyti pernai iškovotą „Ateities organizacijos“ titulą turime atsižvelgti ir į darbuotojų lūkesčius dėl teisingo atlygio“, – kalbėjo pašnekovė.

Išplėtė naudų paketą

Tiesa, „Švyturio-Utenos alaus“ įmonė visus darbuotojus skatina ne tik augančiu uždarbiu, nes įrodyta, jog ne vien pinigai lemia darbingumą ir gerą atmosferą kolektyve.

„Praėjusių metų pradžioje visam kolektyvui išplėtėme papildomų naudų paketą – pasiūlėme privatų sveikatos draudimą, sporto ir sveikatingumo kompensavimą per inovatyvią „Stebby“ platformą, papildomą laisvadienį gimtadienio proga. Šios lengvatos papildė kitas, kurias turime jau daug metų“, – sakė J.Gedrimė.

Jos teigimu, būtent ne vienus metus taikomos skatinimo priemonės lemia itin mažą darbuotojų kaitą: „Ypatingų sunkumų ieškant naujų darbuotojų neturime. Kaip ir anksčiau, sudėtingiausia rasti aukštos kvalifikacijos gamybinių ir techninių žinių reikalaujančių pozicijų darbuotojus.

Kadangi keletas mūsų darbuotojų į Uteną važinėja iš kito miesto, kompensuojame jiems kelionės arba buto nuomos išlaidas ir taip išsprendžiame regioniškumo problemą.“

Įmonė nelaukia gaisrų

Rinkos lyderių pavyzdys verčia stiebtis ir konkurentus. Bendrovės „Volfas Engelman“ generalinis direktorius Marius Horbačauskas pripažino, kad įmonė laikosi taktikos nelaukti vadinamųjų gaisrų ir pati nuolat didina atlyginimus.

„Nelaukiame, kol žmonės pradės lakstyti, stengiamės užbėgti už akių, todėl mokame daugiau nei kitur.

Dabartinis uždarbio vidurkis jau viršija 2300 eurų ir tai yra kur kas daugiau, nei uždirba vidutinis lietuvis“, – sakė generalinis direktorius.

M.Horbačauskas pažymėjo, kad dabar tikrai nepakanka mokėti vien nemenką atlyginimą, nes pavaldinių pasitenkinimas priklauso ne vien nuo kas mėnesį gaunamos pinigų sumos.

Todėl įmonė reikalingiems specialistams finansuoja studijas, kompensuoja transporto išlaidas, skiria pinigų sporto klubams, investuoja į gerą aplinką.

„Nemažai įmonių siūlo panašų atlygį, bet jau nebėra kelių kartų skirtumo – pasiūlymai skiriasi šimtais eurų.

Pas mus kaita menka, yra dirbančių dešimtis metų. Iš esmės nėra išeinančių dėl geresnio finansinio pasiūlymo“, – sakė M.Horbačauskas.

Pasitempti verčia rinka

Vis dėlto įmonės vadovas neslėpė, kad yra ir vadinamųjų karštųjų taškų, pavyzdžiui, IT sektorius ar darbininkiškos profesijos – sandėlio darbuotojai, krovikai, vairuotojai, gamybos operatoriai.

„Aplink Kauną labai daug logistikos centrų, todėl šio sektoriaus darbuotojai ypač paklausūs. Aišku, graibstomi ir IT specialistai, bet jų reikia visur“, – sakė M.Horbačauskas.

Bendrovės vadovas sakė, kad šiemet atlyginimai buvo keliami visiems darbuotojams. Nelygu pareigybė, uždarbis augo 5–10 proc.

„Mes keliame laipsniškai – vieni padaliniai paskatinami pavasarį, kiti – rudenį. Įvertiname ne tik rezultatus, bet ir lojalumą“, – aiškino „Volfas Engelman“ vadovas.

Svarbu žinoti visą tiesą

M.Horbačauskas pripažino, kad pandemija privertė išmokti naujų pamokų. Kadangi atsirado suvaržymų bendrauti, tapo nebeįmanoma organizuoti visos įmonės renginių.

Vis dėlto įmonės generalinis direktorius pripažino, kad pagrindinis galvosopis – ne didėjančios išlaidos darbuotojams išlaikyti, o rekordiškai brangstančios žaliavos.

Kol kas dar gelbėja ilgalaikės sutartys, bet kitąmet už daugumą žaliavų teks mokėti kur kas brangiau.

„Sunku pasakyti, kiek tiksliai brangs produkcija, – juk labai didėja išlaidos energetikos ištekliams, žaliavoms, auga ir darbo sąnaudos.

Scenarijų yra įvairių – kainos gali kilti 5–20 proc. Tikimės, kad vartotojai tai supras ir galės mokėti daugiau“, – sakė „Volfas Engelman“ vadovas.

Alaus rinkos lyderiai moka daugiausia

  • Portalo rekvizitai.lt skelbiamais duomenimis, rinkos lyderė bendrovė „Švyturys-Utenos alus“ turi 362 darbuotojus, atlyginimų vidurkis liepą siekė 2781 eurą. Palyginti su birželiu, šioje bendrovėje vidutinis uždarbis kilo 110 eurų.
  • „Volfas Engelman“ bendrovėje dirba 270 darbuotojų, jų atlyginimų vidurkis liepą siekė 2329 eurus. Nuo birželio iki liepos atlyginimų vidurkis paaugo 131 euru.
  • Bendrovės „Kalnapilis-Vilniaus tauras“ įmonės atstovai apie darbuotojų skatinimą, infliacijos keliamas problemas, brangstančias žaliavas kalbėti nepanoro. Viešai skelbiamais duomenimis, joje dirbo 340 darbuotojų, kuriems liepą buvo mokamas vidutinis 2125 eurų atlyginimas. Palyginti su birželiu, uždarbis pakilo 163 eurais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.