A. Armonaitė: „Į Lietuvą turime pritraukti daugiau inovatyvių užsienio įmonių“

Dirbant su užsienio investuotojais, Lietuvos prioritetas turėtų būti aukštą pridėtinę vertę kuriančios, inovatyvios įmonės, kurios Lietuvos darbuotojams galėtų pasiūlyti gerus atlyginimus, investuotų į mokslo plėtrą, prisidėtų prie naujų talentų auginimo ir sustiprintų šalies ekonomiką.

A.Armonaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
A.Armonaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
A. Armonaitė: „Į Lietuvą turime pritraukti daugiau inovatyvių užsienio įmonių“.<br>M.Patašiaus nuotr.
A. Armonaitė: „Į Lietuvą turime pritraukti daugiau inovatyvių užsienio įmonių“.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 22, 2021, 12:09 PM

Tai susitikime su naujuoju agentūros „Investuok Lietuvoje“ vadovu Elijumi Čiviliu ir darbuotojų kolektyvu trečiadienį pabrėžė ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

„Mūsų prioritetai išlieka nepakitę: investicijos į biotechnologijų ir gyvybės mokslų pramonę, kad į Lietuvą ateinančios investicijos būtų ilgalaikės. Agentūra turėtų prisidėti ir kuriant užsienio investuotojams palankų verslo klimatą. Svarbu užtikrinti, kad Lietuvoje būtų pakankamai gabių darbuotojų. Turime dirbti kartu, kad jaunimas liktų Lietuvoje arba po studijų grįžtų dirbti į Lietuvą, būtų skatinamas įmonių iš Baltarusijos ir kitų trečiųjų šalių perkėlimas“, – teigė A.Armonaitė.

Lietuvos biotechnologijų sektorius yra sparčiai augantis ir prioritetinis Lietuvos ekonomikos sektorius. Agentūros „Versli Lietuva“ duomenimis, 2019 m. šis sektorius sukūrė apie 2,9 proc. šalies bendrojo vidaus produkto (BVP), o strateginis tikslas – iki 2030 m. pasiekti 5 proc. BVP.

Dėl sėkmingo „Investuok Lietuvoje“ darbo iki pandemijos pradžios Lietuva buvo Vidurio ir Rytų Europos lyderė pagal pritrauktus tiesioginių užsienio investicijų projektus. Todėl labai svarbu, kad agentūra išlaikytų sėkmingus darbo rezultatus.

„Pastarąsias dvi savaites Vokietijoje ir JAV turėjau daugybę susitikimų su galimybes investuoti Lietuvoje analizuojančių įmonių vadovais. Dėmesys mūsų šaliai didelis. Investuotojai teigiamai vertina mūsų lankstumą, gebėjimą greitai prisitaikyti ir dirbti pandemijos sąlygomis, darbuotojų imlumą naujovėms.

Esame maža valstybė, todėl privalome išlikti atviri ir aktyvūs, nes konkurencija varžantis dėl investicijų mūsų regione yra milžiniška. Jau nesame pigios darbo jėgos šalis, todėl dėl investicijų konkuruojame ne tik su savo kaimynais, bet ir su Čekija, Portugalija ar Airija“, – sakė ministrė A.Armonaitė.

Šiais metais agentūrai keliamas tikslas pritraukti 35-ių užsienio investuotojų projektus. Jiems įgyvendinti įsipareigota sukurti 3500 darbo vietų ir investuoti 100 mln. eurų į ilgalaikį turtą, sukurti vieno langelio principu paslaugas užsienio piliečiams teikiantį centrą, padėti ieškoti naujų teritorijų investicijoms pritraukti.

„Investuok Lietuvoje“ iki 2025 metų keliamas tikslas – pritraukti apie 1,2 mlrd. eurų tiesioginių užsienio investicijų, įgyvendinti 225 projektus ir juose sukurti 21,5 tūkst. aukštos pridėtinės vertės darbo vietų.

Elijus Čivilis vadovauti Ekonomikos ir investicijų ministerijai pavaldžiai agentūrai pradėjo rugsėjo 13 dieną. Jis iki šiol vadovavo AB „Lietuvos geležinkeliai“ IT kompetencijų centrui „LTG Digital“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.