G. Nausėda susitikime su EBPO vadovu: Lietuva yra pasirengusi tapti žaliosios transformacijos lydere regione

Prezidentas Gitanas Nausėda, pirmadienį susitikęs su Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) generaliniu sekretoriumi Mathiasu Cormannu, aptarė bendradarbiavimo svarbą, Lietuvos pasiekimus valdant COVID-19 pandemijos poveikį ekonomikai, vakcinacijos, struktūrinių reformų ir aplinkosaugos klausimus, pranešė Prezidentūra.

G.Nausėda.<br>M.Patašiaus nuotr.
G.Nausėda.<br>M.Patašiaus nuotr.
Lietuva yra pasirengusi tapti žaliosios transformacijos lydere regione.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lietuva yra pasirengusi tapti žaliosios transformacijos lydere regione.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-09-27 16:10

Prezidentas pabrėžė, kad Lietuva yra iškėlusi ambicingus tikslus įgyvendinant žaliąją darbotvarkę ir siekia visuomenės, valstybės institucijų, verslo ir nevyriausybinio sektoriaus įsitraukimo ir sutarimo šiuo klausimu. „Inicijavome ir šiuo metu Seime svarstomas įstatymas, kuris įpareigotų priimant teisės aktus atsižvelgti į aplinkosaugos ir klimato aspektus. Tai padėtų žymiai sumažinti poveikį aplinkai ir užtikrintų tarpdisciplininį požiūrį“, – teigė šalies vadovas.

Prezidentas pabrėžė, kad Lietuva yra pasirengusi siekti regiono lyderystės aplinkosaugos srityje ir tapti žaliųjų tikslų ambasadore Rytų partnerystės šalyse.

Šalies vadovas su M.Cormannu taip pat aptarė ekonomikos atsigavimo po pandemijos klausimus. Prezidentas akcentavo, kad, nepaisant to, jog Lietuvos ekonomikos rodikliai šiuo metu atrodo itin gerai kitų šalių kontekste, yra būtina apsaugoti šalies ekonomiką nuo perkaitimo ir siekti tvaraus ir stabilaus augimo.

„Turime orientuoti ekonominę politiką į investicijų ir produktyvumo didinimą, išlaikyti spartų, bet kartu tvarų atlyginimų augimo lygį,“ – teigė prezidentas susitikimo metu.

Prezidentas džiaugėsi, kad šių metų birželį Lietuva gavo kvietimą tapti Tarptautinės energetikos agentūros (IEA) nare, ir teigė, kad Lietuva vertina EBPO indėlį į šalies struktūrines reformas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.