D. Kreivys apie energijos krizę: turime tobulą audrą

Energetikos ministras Dainius Kreivys susidariusią situaciją energetikoje vadina tobula audra. Pasak ministro, dabartinė krizė, kaip ir audra, yra intensyvi dėl žaibiškai kylančių kainų pasaulinėje rinkoje ir neturėtų tęstis ilgai, kadangi pavasarį numatomas kainų kritimas bei paklausos augimas.

D.Kreivys.<br>T.Bauro nuotr.
D.Kreivys.<br>T.Bauro nuotr.
Susidariusią situaciją energetikoje vadina tobula audra.<br>V.Balkūno nuotr.
Susidariusią situaciją energetikoje vadina tobula audra.<br>V.Balkūno nuotr.
Susidariusią situaciją energetikoje vadina tobula audra.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Susidariusią situaciją energetikoje vadina tobula audra.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 12, 2021, 3:23 PM

„Situacija, kurią turime šiandien tiek pasaulinėje energetikoje, tiek Lietuvoje, tai vyksta šiandien, turbūt galima apibūdinti kaip tolimą audrą. Tobula audra turi dvi pagrindines savybes: kadangi audra, tai yra aukšto intensyvumo. O antras dalykas, kad audros nesitęsia ilgai“, – Seime kalbėjo D.Kreivys.

Ministras parlamentarus tikino, kad energijos kainų krizė ilgai tęstis neturėtų ir pavasarį kainos turėtų kristi dvigubai. Jo teigimu, ateityje turėtų didėti dujų pasiūla iš Norvegijos, Jungtinių Valstijų.

„Matome jau šiai dienai, kad ateities sandoriuose dujų kainos apie balandžio mėnesį yra beveik dvigubai žemesnės, nei dabar turime. Taip pat matome, kad Norvegija yra pasiūliusi ES eksportuoti 20 proc. daugiau dujų. Amerikiečių skalūnų dujų gamintojai vis stipriau pradeda įsijunginėti į rinką. Dujų poreikis per artimiausią pusmetį turėtų susibalansuoti“, – teigė D.Kreivys.

Nors situaciją vadina įtempta ministras taip pat atkreipė dėmesį, kad pavasarį krizė turėtų atslūgti, kadangi energijos vartojimo poveikis sumenks.

„Pavasarį poreikis žymiai bus mažesnis ir šildymui, ir visiems kitiems dalykams. Taigi turime dabar piką, matome labai stiprius energetinių išteklių ribojimus Kinijoje, matome visą eilę netgi elektrinių, neveikiančių Vokietijoje“, – sakė D. Kreivys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.