Boso dienai artėjant: kaip nustebinti savo vadovą?

Spalio 16-oji – tarptautinė boso diena. Vieni savo bosus sveikina šiandien, kiti – pirmadienį. Dauguma darbuotojų ima galvoti, kaip savo vadovui būtų galima atsidėkoti už pastangas ir pagalbą.

Renkant dovaną bosui, vertėtų atsižvelgti į jūsų santykius.
Renkant dovaną bosui, vertėtų atsižvelgti į jūsų santykius.
Renkant dovaną bosui, vertėtų atsižvelgti į jūsų santykius.
Renkant dovaną bosui, vertėtų atsižvelgti į jūsų santykius.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 15, 2021, 2:24 PM, atnaujinta Oct 25, 2021, 1:14 PM

Kaip parinkti taktišką, tačiau originalią ir vadovą pamaloninančią dovaną?

Prekybos centro internete „Varlė.lt“ komunikacijos projektų vadovė Alina Kazakevič pateikia keletą patarimų, leisiančių nepaskęsti gilioje pasirinkimų jūroje.

Turite linksmą vadovą? Nebijokite pajuokauti

Renkant dovaną bosui, vertėtų atsižvelgti į jūsų santykius. Jei jie – šilti, o jūsų vadovas – humoro jausmo nestokojantis žmogus, į dovaną galite pažiūrėti kūrybiškai ir šmaikščiai.

Vienas paprasčiausių ir pigiausių variantų – tai linksmu užrašu papuoštas daiktas: marškinėliai, puodelis ir rašiklis.

Ši dovana yra labai nesunkiai pagaminama, tačiau galinti suteikti daug džiaugsmo ir juoko, ypač tuo atveju, jei užrašas puikiai atspindi vidinius įmonės juokelius.

Vienas svarbiausių faktorių darbe – tai gebėjimas laiku atlikti paskirtas užduotis ir nevėluoti. Vis tik tai aktualu ne tik darbuotojams, bet ir vadovams.

Būna, kad net ir įmonės galvai ne visada pavyksta visur spėti ar laiku pasirodyti darbe. Šiuo atveju gali gelbėti žadintuvas arba laikrodis – sieninis, stalinis arba rankinis.

Kiek įmantresnis pasirinkimas – išmanioji apyrankė arba laikrodis. Šie prietaisai ne tik rodo ir padeda taupyti laiką, tačiau atlieka ir begalę kitų funkcijų: leidžia sekti fizinį aktyvumą, fiksuoti nueitus atstumus, matuoti pulsą, kai kurie net turi integruotą GPS.

Didžiųjų gamintojų išmanieji laikrodžiai yra dar naudingesni: jie – tarsi miniatiūriniai telefonai, kuriuose veikia aplikacijos, suteikiančios galimybę valdyti telefoną. Toks laikrodis leidžia atsiliepti į skambučius, pakeisti muziką ar atsakyti į pranešimus.

Kiek šmaikštesnis pasirinkimas – ausinės. Rodosi, kaip šis variantas gali turėti tokią reikšmę? Ogi vadovui jas galima pasiūlyti užsidėti tada, kai norima laisvai pašnekėti kolegų tarpe ar begėdiškai aptarti boso sprendimus.

Be to, ausinės kartu yra labai praktiška ir naudinga dovana. Jas vadovas galės naudoti tiek darbo metu, tiek laisvalaikiu ir pritaikyti skirtingose veiklose: sporte, darbe ar kelionėse.

Santūriam bosui – santūresnė dovana

Jei jūsų bosas – rimtas ir dalykiškas žmogus, geriau pasirinkti praktišką ir neutralią dovaną.

Neapsiriksite pasirinkę ką nors iš kompiuterinės technikos – elektroninę skaityklę ar planšetinį kompiuterį.

Šie įrenginiai – maži ir patogūs, tad jūsų vadovas juos visada galės turėti su savimi. Gali kilti klausimas – kam jie reikalingi?

Faktas, kad įmonės vadovas turi būti lyderis, savo entuziazmu, erudicija užkrečiantis kitus ir vedantis įmonę į priekį.

Vis tik toks žmogus turi nuolat domėtis naujovėmis, tobulėti, sekti aktualijas ir stebėti savo darbuotojų progresą. Tiek el. skaityklė, tiek planšetinis kompiuteris gali prisidėti prie jūsų vadovo augimo.

Nelabai prašausite ir pasirūpinę oro reguliavimo priemonėmis. Tai – itin praktiška dovana, kuria jūsų bosas, ko gero, tikrai pasidžiaugs. Vienas iš galimų prietaisų – oro kondicionierius. Vis tik ši dovana labiau tinka vasaros laikotarpiai, kai vargina kaitra ir reikia vaduotis nuo upeliais žliaugiančio prakaito.

Rudens-žiemos sezonui kiek aktualesnis yra oro drėkintuvas. Radiatoriai, šildymo įrenginiai ir kiti buitiniai prietaisai neišvengiamai džiovina orą: jo drėgmė šaltojo sezono metu įprastai sumažėja iki 25–30 proc.

Tokiomis sąlygomis žmogaus organizmas taip pat praranda drėgmę, todėl galima jausti gerklės perštėjimą, burnos sausumą ir kitus nemalonius simptomus, kaip nuovargį, silpnumą ar galvos skausmą.

„Atrodytų, biure niekas nepasikeitė, tačiau iš tikrųjų aplinka čia tapo tikrai nepalanki sveikatai. Toks paprastas įrenginys, kaip oro drėkintuvas, gali išspręsti daugelį problemų, pakelti drėgmės lygį iki reikiamo ir apsaugoti nuo sveikatos problemų“, – sako prekybos centro internete „Varlė.lt“ atstovė Ina Gadeikienė.

Jei jūsų biuras šildomas nepakankamai, tada vadovo gerove galite pasirūpinti padovanoję oro šildytuvą.

Elektriniai oro šildytuvai yra lengvi ir kompaktiški ir užtikrina trumpus šilumos pliūpsnius ten, kur reikia.

Dauguma oro šildytuvų turi ir vėsaus oro pūtimo funkciją. Ši funkcija padeda paskirstyti vėsų orą kambaryje, kai šildytuvas yra išjungtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.