Nauja iniciatyva skatina atrasti Lietuvos regionų galimybes

Nors Europos Sąjungos ir Lietuvos valstybės investicijomis šalies regionuose sukurta viešoji infrastruktūra iš esmės pakeitė regionų gyventojų gyvenimo kokybę, nemažai daliai žmonių vis dar atrodo, kad kokybiškai gyventi galima tik didmiesčiuose.

Komunikacijos kampanijos metu vyks konkursas „Aš – savo krašto ambasadorius“, kviečiantis visus aktyvius žmones tapti savo krašto ambasadoriais, pasakoti savo ir kitų sėkmės istorijas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Komunikacijos kampanijos metu vyks konkursas „Aš – savo krašto ambasadorius“, kviečiantis visus aktyvius žmones tapti savo krašto ambasadoriais, pasakoti savo ir kitų sėkmės istorijas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Centrinės projektų valdymo agentūros direktorės pavaduotoja Jūratė Lepardinienė.
Centrinės projektų valdymo agentūros direktorės pavaduotoja Jūratė Lepardinienė.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 15, 2021, 11:00 AM, atnaujinta Oct 15, 2021, 11:28 AM

„Norime keisti šį požiūrį ir parodyti, kad atgiję Lietuvos regionai iš tiesų yra patraukli vieta gyventi, auginti vaikus ir dirbti“, – pristatydama naują Centrinės projektų valdymo agentūros (CPVA) kartu su portalu lrytas.lt vykdomą naują komunikacinę kampaniją „Integruojanti infrastruktūra“ sako CPVA direktorės pavaduotoja Jūratė Lepardinienė.

Kampanija siekiama atkreipti dėmesį ne tik į regionuose sukurtą patrauklią infrastruktūrą, bet ir į ten gyvenančius, savo verslus kuriančius iniciatyvius žmones, kurie jau atrado mažų miestelių privalumus ir žavesį, puikiai juose jaučiasi ir kuria savo sėkmės istorijas.

Komunikacijos kampanijos metu vyks konkursas „Aš – savo krašto ambasadorius“, kviečiantis visus aktyvius žmones tapti savo krašto ambasadoriais, pasakoti savo ir kitų sėkmės istorijas.

Apie konkurso laimėtojų istorijas išgirs visa Lietuva, o daugiausiai simpatijų surinkusių ambasadorių lauks apdovanojimai.

„Lietuvos žmones norime paskatinti apsidairyti aplinkui ir savo regiono miestuose bei miesteliuose pamatyti, kiek daug jų krašte jau padaryta, koks jaukus ir komfortiškas ten yra gyvenimas, kiek daug yra galimybių. Norime, kad visa tai ne tik patys pamatytų, bet ir visai Lietuvai parodytų“, – pabrėžia J.Lepardinienė.

ES fondų investicijos yra ir bus skiriamos Lietuvos regionų plėtrai bei gerovei užtikrinti. Tačiau šalia sutvarkytos aplinkos regionuose, pasak jos, labai svarbu kurti ir gerai apmokamas darbo vietas, kokybiškas švietimo, sveikatos ir socialines paslaugas. Tuomet išvykę mokytis ar gyventi į didmiesčius ar užsienius žmonės tikrai su malonumu grįš į gimtąsias vietas, o ten gyvenantys niekur nenorės išvykti.

Agentūros duomenimis, regionams vis dar aktualiausios yra švietimo ir mokslo regioninės plėtros, kultūros, užimtumo ir socialinės sanglaudos, sveikatos apsaugos ir gerovės bei susisiekimo infrastruktūros priemonės.

Patys regionų gyventojai džiaugiasi vis gerėjančiomis gyvenimo sąlygomis ir teigia, jog savo krašto į didmiesčius keisti tikrai nenorėtų.

„Kiek esame kalbėję su žmonėmis, gyvenančiais regione, turinčiais darbą, tai dauguma tikrai džiaugiasi ir išsikelti į didmiestį neketina. Jie turi kokybišką gyvenimą, mėgaujasi sveikesne aplinka, glaudesnėmis bendruomenėmis. Akivaizdu, kad mūsų regionai darosi vis patrauklesni ir juose tikrai gera gyventi. Apie tai ir kalbėkime“, – teigia J.Lepardinienė.

„Integruojanti infrastruktūra“ – VšĮ Centrinės projektų valdymo agentūros (CPVA) inicijuota komunikacijos kampanija, kuria siekiama suteikti gyventojams daugiau žinių apie Lietuvos regionuose ES fondų lėšomis atnaujintos ar sutvarkytos infrastruktūros teikiamas galimybes ir privalumus. Projektas finansuojamas Europos socialinio fondo lėšomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.