„Alitalia“ galutinai nutūpė ant žemės, bet italai rankų nenuleidžia – jos vieta jau užimta

Ilgą laiką sunkumų turėjusiai Italijos oro linijų bendrovei „Alitalia“ galutinai nutūpus ant žemės veiklą jau pradėjo nauja valstybinė oro linijų bendrovė „Italia Trasporto Aereo“ (ITA).

 Italijoje vėl skraido valstybinės šios šalies oro kompanijos lėktuvai. ITA pradės veiklą su penkiasdešimčia orlaivių.<br>Miguel Angel Sanz/unsplash.com nuotr.
 Italijoje vėl skraido valstybinės šios šalies oro kompanijos lėktuvai. ITA pradės veiklą su penkiasdešimčia orlaivių.<br>Miguel Angel Sanz/unsplash.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 20, 2021, 1:41 PM

Pirmasis ITA skrydis buvo iš Milano Linatės oro uosto į Barį Pietų Italijoje. Naujoji oro transporto bendrovė laikoma „Alitalia“ veiklos perėmėja, tačiau Italijos vyriausybė ir Europos Sąjungos vykdomoji valdžia tikisi, kad paskui ją nesivilks „Alitalia“ finansinės praeities šleifas.

„Alitalia“ negavo metinio pelno nuo 2002 metų, o keli bandymai ją pertvarkyti buvo nesėkmingi, kaip ir pastangos rasti privačių pirkėjų, nors buvo deramasi su „Delta“ ir „Lufthansa“.

Oro linijų bendrovė buvo privatizuota 2008 metais, tačiau ir po to jai reikėjo didelės valstybės pagalbos. 2017 metais ji bankrutavo ir buvo perduota į specialiųjų administratorių rankas.

Dvi vėlesnės valstybės paskolos pažeidė ES valstybės pagalbos taisykles, kurių tikslas – užtikrinti vienodas sąlygas žemyno aviacijos sektoriuje.

2020 m. su koronavirusu susiję kelionių oro transportu apribojimai vėl smogė bendrovei. Suteikta finansinė pagalba leido „Alitalia“ skraidyti toliau, tačiau taip pat sudarė sąlygas vėl ją nacionalizuoti ir įsteigti naują bendrovę ITA.

Ši bendrovė pradės veiklą su 52 orlaiviais. Šiemet joje dirbs iki 2950 žmonių – gerokai mažiau, nei turėjo „Alitalia“ (10 tūkst.). 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.