EK pirmininkė teigia, kad „Gazprom“ nereaguoja į padidėjusią dujų paklausą

Rusijos energetikos milžinė „Gazprom“ nereaguoja į ES padidėjusią dujų paklausą, teigia Europos Komisijos (EK) pirmininkė Ursula von der Leyen.

Rusijos energetikos milžinės kritikai įtaria, kad bendrovė taip siekia paspartinti kontroversiško dujotiekio „Nord Stream 2“ paleidimą.<br>nord-stream2.com nuotr.
Rusijos energetikos milžinės kritikai įtaria, kad bendrovė taip siekia paspartinti kontroversiško dujotiekio „Nord Stream 2“ paleidimą.<br>nord-stream2.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-10-20 14:43

„Nors „Gazprom“ laikosi su mumis sudarytų ilgalaikių sutarčių, bendrovė nesureagavo į didesnę paklausą, kaip tai darė ankstesniais metais“, – trečiadienį Europos Parlamentui (EP) Strasbūre sakė ji.

Anot EK pirmininkės, visą pasaulį šiuo metu veikia energijos kainų šuolis, tačiau situacija Europoje „kažkuo ypatinga“.

U. von der Leyen neįvardijo galimų priežasčių, kodėl nereaguojama į ES padidėjusią paklausą.

Rusijos energetikos milžinės kritikai įtaria, kad bendrovė taip galimai siekia paspartinti kontroversiško dujotiekio „Nord Stream 2“ paleidimą, kuris, kaip teigia Maskva, palengvins tiekimo problemas, tačiau jis dar nėra sulaukęs Vokietijos reguliuotojų patvirtinimo.

Augančios energijos kainos bus viena temų ketvirtadienį ir penktadienį vyksiančiame ES viršūnių susitikime.

ES importuoja 90 proc. suvartojamų dujų, o tai paverčia bloką „pažeidžiamu“, teigė U. von der Leyen ir pridūrė, kad situaciją pagerintų tiekimo šaltinių diversifikavimas ir perėjimo prie švarios energijos spartinimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.