Bankrutuojanti „Soya“ restoranų valdytoja atleidžia visus darbuotojus

Bendrovės „Čili Holdings“ valdoma bankrutuojanti restoranų tinklo „Soya“ valdytoja „Azijos skoniai“ atleidžia visus darbuotojus. Apie tai ji pranešė Užimtumo tarnybai.

Bankrutuojanti „Soya“ restoranų valdytoja atleidžia visus darbuotojus.
Bankrutuojanti „Soya“ restoranų valdytoja atleidžia visus darbuotojus.
Bankrutuojanti „Soya“ restoranų valdytoja atleidžia visus darbuotojus.<br>T.Bauro nuotr.
Bankrutuojanti „Soya“ restoranų valdytoja atleidžia visus darbuotojus.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 15, 2021, 2:34 PM, atnaujinta Nov 16, 2021, 3:16 PM

Pasak tarnybos atstovės Mildos Jankauskienės, įmonė pranešė, kad 41 darbuotoją atleidžia dėl jai iškeltos bankroto bylos. Tarp atleidžiamų darbuotojų – virėjai, padavėjai, indų plovėjai, vadybininkai.

Vilniaus apygardos teismas bankroto bylą įmonei iškėlė spalio pabaigoje. Įmonės vadovas teismui nurodė, jog „Azijos skoniai“ dėl karantino neteko didžiosios dalies pajamų, įmonė nebegali atsiskaityti už prekes, paslaugas, padengti įsiskolinimo valstybės biudžetui.

Anot teismo, įmonės įsipareigojimai 47 kreditoriams siekia bent 391 tūkst. eurų ir viršija jos turto vertę (83 tūkst. eurų).

2020 metų pabaigoje įmonė valdė du restoranus Vilniuje ir Klaipėdoje. „Soya“ svetainėje skelbiama, kad dėl karantino restoranai uždaryti, o maistą išsinešti galima tik Šiauliuose, kur restoranas veikia pagal frančizės sutartį.

Praėjusių metų pabaigoje įmonėje dirbo 72 žmonės, o 2019 metų pabaigoje – 122.

2020-ųjų ataskaitoje, pateiktoje Registrų centrui, įmonė teigė, jog jos rezultatai pastaruosius metus buvo neigiami, todėl planuojama ją pertvarkyti arba inicijuoti bankrotą.

Pernai įmonės pajamos mažėjo 48,1 proc. iki 1,6 mln. eurų, nuostoliai – 4,8 karto iki 18 tūkst. eurų.

„Azijos skoniai“ priklauso restoranų tinklą „Čili Pizza“ valdančiai bendrovei „Čili Holdings“. Ji taip pat valdo bendroves „Gamtos virtuvė“, Latvijos „Čilija Pizza“ ir „Čili Take Away“. Grupės vienintelė akcininkė yra verslininko Lino Tado Karoso bendrovė „LTk Capital“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.