Komitetas atmetė visus Seimo narių siūlymus 2022-ujų biudžetui

Parlamentinis Biudžeto ir finansų komitetas nepritarė nė vienam Seimo narių siūlymui kitų metų biudžete numatyti papildomų lėšų įvairioms reikmėms. Komitetas nutarė vertinti tik komitetų pasiūlymus.

Atskiri Seimo nariai, komitetai, įstaigos ir organizacijos pateikė pasiūlymų biudžete papildomai įvairioms reikmėms numatyti iš viso 433 mln. eurų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Atskiri Seimo nariai, komitetai, įstaigos ir organizacijos pateikė pasiūlymų biudžete papildomai įvairioms reikmėms numatyti iš viso 433 mln. eurų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 17, 2021, 11:53 AM, atnaujinta Nov 17, 2021, 2:01 PM

„Jeigu pritarsime vieniems, teks ilgai aiškintis, kodėl nepritariame kitiems. Matydami reikšmingą deficitą, negalime likti abejingi. Turime didelį deficitą, didelę skolą, lėtėjančią ekonomiką, augančią infliaciją“, – teigė komiteto pirmininkas konservatorius Mykolas Majauskas.

Prieš tokį sprendimą balsavo valstiečiai Valius Ąžuolas ir Juozas Varžgalys bei Lietuvos regionų frakcijos narys Andrius Palionis. Pastarasis siūlė svarbiausiems siūlymams pritarti ir leisti juos įvertinti Vyriausybei.

„Sulauksime pasiūlymo antro raundo (per biudžeto priėmimą, kada Seimas balsuoja dėl kiekvieno siūlymo ir jį priimti reikia ne mažiau kaip 71 balso – BNS)“, – tikino „darbietis“ Vytautas Gapšys.

Atskiri Seimo nariai, komitetai, įstaigos ir organizacijos pateikė pasiūlymų biudžete papildomai įvairioms reikmėms numatyti iš viso 433 mln. eurų.

Tačiau Biudžeto ir finansų komitetas atskirai nesvarstė ir komitetų siūlymų dėl papildomo finansavimo – tik išklausė jų siūlymus.

Nutarta, kad komitetas Vyriausybei, kuriai Seimas po pirmojo projekto svarstymo grąžins dokumentą tikslinti, nubrėš gaires, kur reikia papildomo finansavimo, bet konkrečių sumų nenurodys, – pavyzdžiui, mokslui bei bibliotekų fondams, aukšto meistriškumo sportui, Šaulių sąjungai.

M.Majausko teigimu, daugiau lėšų reikia už mokesčių surinkimą atsakingos institucijoms.

„Tos institucijos, kurios yra auksinės karvės, nes neša pinigus į biudžetą, turi būti papildomai finansuojamos“, – teigė jis, išskirdamas Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybą.

Pasak jo, didesnis finansavimas reikalingas ir Valstybinei atominės energetikos saugos inspekcijai, atsižvelgiant į Astravo atominės elektrinės grėsmes, ir savivaldai kompensacijoms už šildymą.

Daugiau lėšų siūloma skirti Sausio 13-osios memorialui prie Seimo bei Seimo kanceliarijos darbuotojų atlyginimams.

Pasak M.Majausko, Vyriausybės kanceliarijos darbuotojų algos kitais metais augs 11 proc., Prezidentūros – 8 proc., o Seimo – 5 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.