„Dabar daug geriau laikosi prabangesni restoranai – ten vietas rezervuojasi, kainos nemažos, laikosi ir tie, kurie dirba išsinešimui. Blogiausia yra tiems, kurie įsikūrę prekybos centruose, o jų labai daug“, – sakė Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos viceprezidentė Evalda Šiškauskienė.
Regionuose dirbantis smulkusis verslas lengvatą vertina skirtingiau – vieniems tai – labai didelė pagalba, kiti – palengvėjimo nejaučia visai. Kavinės Uliūnuose „Prie židinio“ savininkė Bronislava Šveikauskienė šią lengvatą apibūdina taip – „viena ranka duoda, kita – atima“.
„Koks gali būti palengvėjimas, kai nėra klientų? Žinoma, džiugu, kad valdžia priėmė tokį sprendimą, bet kita vertus daug ką uždraudė, sugriežtino. Mūsų kavinėje labai sumažėjo klientų, todėl nejaučiame jokio pagerėjimo. Būna dienų, ypač savaitgaliais, kai klientai plūsta, ir būna visą savaitę – nieko“, – pasakojo verslininkė.
Kavinės Piniavoje „Pas Katiną“ savininkė Silvija Katinaitė-Kavaliūnienė tvirtino, kad lengvata – gelbėja. „Ji padeda šiek tiek kompensuodama dėl pandemijos sumažėjus klientų srautams ir dėl to patiriama didesnė našta išlaidoms“, – teigė moteris.
Mažesnis PVM tarifas maitinimo sektoriui galioja iki 2022 metų pabaigos.