Kavinių savininkai apie PVM lengvatą maitinimo įstaigoms: viena ranka valdžia duoda, kita – atima

Seimas nuo liepos leido kavinių, barų, restoranų ir kitoms maitinimo įstaigų paslaugoms, taip pat ir išsinešamam maistui, bet ne alkoholiui, taikyti 9 proc. (vietoje 21 proc.) tarifą. Įteisindami lengvatą Seimo nariai tvirtino, kad ji skirta paremti nuo koronaviruso krizės nukentėjusį maitinimo verslą, todėl veiktų kaip subsidija.

Regionuose dirbantis smulkusis verslas lengvatą vertina skirtingiau.<br>Rimvydo Ančerevičiaus nuotr.
Regionuose dirbantis smulkusis verslas lengvatą vertina skirtingiau.<br>Rimvydo Ančerevičiaus nuotr.
S.Katinaitė-Kavaliūnienė.<br>Rimvydo Ančerevičiaus nuotr.
S.Katinaitė-Kavaliūnienė.<br>Rimvydo Ančerevičiaus nuotr.
E.Šiškauskienė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
E.Šiškauskienė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Samanta Ilonytė, www.jp.lt

2021-11-22 13:55, atnaujinta 2021-11-22 13:56

„Dabar daug geriau laikosi prabangesni restoranai – ten vietas rezervuojasi, kainos nemažos, laikosi ir tie, kurie dirba išsinešimui. Blogiausia yra tiems, kurie įsikūrę prekybos centruose, o jų labai daug“, – sakė Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos viceprezidentė Evalda Šiškauskienė.

Regionuose dirbantis smulkusis verslas lengvatą vertina skirtingiau – vieniems tai – labai didelė pagalba, kiti – palengvėjimo nejaučia visai. Kavinės Uliūnuose „Prie židinio“ savininkė Bronislava Šveikauskienė šią lengvatą apibūdina taip – „viena ranka duoda, kita – atima“.

„Koks gali būti palengvėjimas, kai nėra klientų? Žinoma, džiugu, kad valdžia priėmė tokį sprendimą, bet kita vertus daug ką uždraudė, sugriežtino. Mūsų kavinėje labai sumažėjo klientų, todėl nejaučiame jokio pagerėjimo. Būna dienų, ypač savaitgaliais, kai klientai plūsta, ir būna visą savaitę – nieko“, – pasakojo verslininkė.

Kavinės Piniavoje „Pas Katiną“ savininkė Silvija Katinaitė-Kavaliūnienė tvirtino, kad lengvata – gelbėja. „Ji padeda šiek tiek kompensuodama dėl pandemijos sumažėjus klientų srautams ir dėl to patiriama didesnė našta išlaidoms“, – teigė moteris.

Mažesnis PVM tarifas maitinimo sektoriui galioja iki 2022 metų pabaigos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.