„Belavia“ dėl sankcijų neteko pusės lėktuvų 

Po ES sankcijų presu patekusi pagrindinė Baltarusijos oro vežėja „Belavia“ paskelbė dėl naujų ribojančių priemonių neplanuojanti keisti savo skrydžių tvarkaraščio.

Anksčiau ES uždraudė „Belavia“ skraidyti virš ES teritorijos ir rekomendavo Europos oro vežėjams vengti skrydžių virš Baltarusijos teritorijos.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Anksčiau ES uždraudė „Belavia“ skraidyti virš ES teritorijos ir rekomendavo Europos oro vežėjams vengti skrydžių virš Baltarusijos teritorijos.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-03 12:43

„Įvesti apribojimai neturės įtakos galimybei vykdyti skrydžius, kurie jau numatyti galiojančiame tvarkaraštyje. Valstybės, į kurias dabar vykdomi skrydžiai, „Belavia“ yra atviros, nauji apribojimai jų prieinamumui įtakos neturės, skrydžiai bus vykdomi pagal tvarkaraštį“, – teigiama aviakompanijos pranešime.

„Belavia“ pažymi, jog dėl sankcijų ji buvo priversta lėktuvų parką sumažinti perpus – nuo 29 iki 15 orlaivių, tačiau jų „visiškai pakanka atlikti visus reguliarius ir užsakomuosius skrydžius per žiemos sezoną“.

Anot pranešimo, iki vasaros sezono „Belavia“ planuoja padidinti savo lėktuvų parką, įsigydama jų nuosavybės teise, taip pat sudarydama lizingo sutartis su įmonėmis ne iš ES šalių.

„Belavia“ vadovas Igoris Čerginecas neseniai viename interviu teigė, kad vežėja mažina orlaivių skaičių dėl jų grąžinimo Europos lizingo bendrovėms jų prašymu pagal sutarčių sąlygas.

Ketvirtadienį ES išplėtė sankcijas Minsko režimui dėl migrantų krizės prie bloko rytinių sienų – papildė fizinių bei juridinių asmenų, kuriems taikomos sankcijos, sąrašus, į juos įtraukė ir „Belavia“.

Anksčiau ES uždraudė „Belavia“ skraidyti virš ES teritorijos ir rekomendavo Europos oro vežėjams vengti skrydžių virš Baltarusijos teritorijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.