Sulaukia vis daugiau paramos: Slovakija nori būti „lygiavertė“ Taivano prekybos partnerė

Slovakija nori būti „lygiavertė partnerė“ Taivanui, pirmadienį pareiškė oficialios prekybos delegacijos saloje vadovas, o tai yra ženklas, kad, nepaisant Pekino protestų, Taipėjus sulaukia vis daugiau tarptautinės paramos, kad sala užimtų vietą pasaulinėje arenoje.

Slovakija nori būti „lygiavertė“ Taivano prekybos partnerė.<br>AP/Scanpix nuotr.
Slovakija nori būti „lygiavertė“ Taivano prekybos partnerė.<br>AP/Scanpix nuotr.
Slovakija nori būti „lygiavertė“ Taivano prekybos partnerė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Slovakija nori būti „lygiavertė“ Taivano prekybos partnerė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Slovakija nori būti „lygiavertė“ Taivano prekybos partnerė.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Slovakija nori būti „lygiavertė“ Taivano prekybos partnerė.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2021-12-06 12:23, atnaujinta 2021-12-07 12:54

Kinija laiko savarankišką demokratinį Taivaną savo teritorija, kurią vieną dieną susigrąžins, prireikus ir jėga, ir stiprina pastangas ją diplomatiškai izoliuoti. Tačiau Slovakija yra tarp daugelio Vidurio ir Rytų Europos valstybių, kurios, nepaisydamos Pekino pykčio, siekia glaudesnių santykių su Taivanu.

„Slovakija palaiko Taivaną“, – sakė vyriausiasis delegatas Karolis Galekas, Slovakijos ekonomikos ministerijos valstybės sekretorius. „Slovakija pasirengusi tapti lygiaverte partnere ne tik gerais, bet ir sunkiais dabartinės pandemijos laikais“, – sakė K.Galekas per pirmąją Taivano ir Slovakijos ekonominio bendradarbiavimo komisijos sesiją.

„Labai džiaugiamės, kad šios Europos šalys yra labai suinteresuotos stiprinti bendradarbiavimą su Taivanu“, – sakė ekonomikos ministrė Wang Mei-hua.

43 narių Slovakijos grupė yra didžiausia ir aukščiausio rango delegacija, apsilankiusi nuo tada, kai 2003 metais šalis atidarė atstovybę Taivane, pranešė Taipėjaus užsienio reikalų ministerija.

Delegatai sekmadienį atvyko šešių dienų vizito, skirto ekonominiams ryšiams pagilinti. Grupė, sudaryta iš pareigūnų, verslo veikėjų ir akademikų, atvyko užsakomuoju lėktuvu, ant kurio buvo užrašyta „Slovakijos Respublika“ ir nupieštas šalies herbas.

Pekinas piktai reagavo į Taivano užsienio reikalų ministro Josepho Wu vizitą Slovakijoje ir Čekijoje bei į Taivano pareigūnų ir verslininkų delegacijos kelionę spalį į šias dvi šalis ir Lietuvą.

Praėjusį mėnesį Kinija pasmerkė Taivano de facto ambasados ​​atidarymą Lietuvoje kaip „itin įžūlų veiksmą“ ir sumenkino diplomatinius ryšius su Vilniumi. Pekinas surengė karines pratybas prie Taivano sąsiaurio po grupės amerikiečių įstatymų leidėjų apsilankymo Taivane lapkritį, tai buvo jau antras Kongreso narių vizitas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?