Biudžetą palaimino tik per plauką – viską lėmė valstiečio A. Vinkaus balsas

Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnė Aušrinė Norkienė neatmeta, kad frakcijoje bus kalbama apie jos nario Antano Vinkaus elgesį, kuris vienintelis iš opozicijos palaikė 2022 metų biudžetą. Tačiau, jos teigimu, tai šio Seimo nario asmeninis apsisprendimas ir asmeninė nuomonė.

A.Vinkus.<br>V.Skaraičio nuotr.
A.Vinkus.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-14 16:11, atnaujinta 2021-12-14 16:19

„Neatmetu, kad pokalbiai frakcijoje bus, bet, manyčiau, kad vertinimai liks tik frakcijos ribose. Priminsiu, kad yra laisvas Seimo nario mandatas, tai jo atsakomybės reikalas“, – naujienų agentūrai „Elta“ sakė A.Norkienė.

Frakcijos seniūnė tikisi, kad A.Vinkus pats paaiškins savo balsavimo motyvus. Nepaisant to, kad A.Vinkus, balsavęs už kitų metų biudžetą nesilaikė opozicinių frakcijų susitarimo, A.Norkienė nelinkusi kalbėti apie galimą jo pašalinimą iš frakcijos.

„Kad ir kaip būtų keista, frakcija iki šiol nieko neišvarė, išskyrus tai, kad balsavome dėl Tomo Tomilino. Bet nė vienam nesakėme, kad nepageidaujamas, tikrai nė vieno nevarėme“, – sakė A.Norkienė.

Antradienį valdančiosios koalicijos Seimo nariai tik per plauką patvirtino 2022 m. valstybės biudžeto projektą – balsavime nedalyvavo beveik visi opozicijos parlamentarai. Biudžeto sėkmę nulėmė LVŽS frakcijos nario A.Vinkaus balsas „už“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.