Planų nekeičia – apie mokesčių reformą kalbės jau kitąmet

Finansų ministerijos ambicija ateiti į Seimą su mokesčių reforma pavasarį išlieka, sako finansų viceministras. Tačiau, pasak finansų ministrės Gintarės Skaistės, dėl jos dar laukia daug diskusijų – mokesčių pakeitimams reikia didelio politikų bei visuomenės palaikymo.

Finansų ministerijos ambicija ateiti į Seimą su mokesčių reforma pavasarį išlieka, sako finansų viceministras.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Finansų ministerijos ambicija ateiti į Seimą su mokesčių reforma pavasarį išlieka, sako finansų viceministras.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Finansų ministerijos ambicija ateiti į Seimą su mokesčių reforma pavasarį išlieka, sako finansų viceministras.<br>V.Skaraičio nuotr.
Finansų ministerijos ambicija ateiti į Seimą su mokesčių reforma pavasarį išlieka, sako finansų viceministras.<br>V.Skaraičio nuotr.
G.Skaistė.<br>V.Skaraičio nuotr.
G.Skaistė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 22, 2021, 12:54 PM

„Tam reikia surasti didelį politinį palaikymą tiek tarp politinių partijų, tiek visuomenėje, todėl tos diskusijos šiek tiek užtrunka“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė ministrė.

„Tam padaryti dar reikia keletą žingsnių: išanalizuoti projektus, juos aptarti su visuomene, gauti grįžtamąjį ryšį ir pasitvirtinti Vyriausybėje bei aptarti su koalicija. Tų tarpinių žingsnių yra nemažai“, – trečiadienį Seimo Biudžeto ir finansų komitete sakė finansų viceministras Mindaugas Liutvinskas.

„Planas yra ateiti su siūlymais Vyriausybės Seimo pavasario sesijoje“, – sakė jis.

Ministrė teigė, jog laukia sprendimų, susijusių su tarptautiniu minimaliu pelno mokesčio tarifu, kuris sutartas tarp Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) narių.

„Tačiau jo įgyvendinimo taisyklės, kurios paveiks ir mūsų kaimynus, estus, latvius, lenkus, natūralu, kad reikia sulaukti to sprendimo įgyvendinimo taisyklių, kad žinotume, kaip tai paveiks mūsų konkurencinę aplinką ir tuomet tik daryti sprendimus“, – sakė G. Skaistė.

Ministrė, be to, žadėjo, kad nekilnojamojo turto (NT) mokesčio pokyčiai bus pristatyti kitų metų pradžioje.

„Dabar jis (NT mokestis – BNS) labiau susijęs su žmogumi, o būtų siūlymas, kad jis priklausytų nuo turto vieneto ir tuomet būtų sunkiau jo išvengti ir manipuliuoti tais dalykais“, – sakė G. Skaistė.

Komiteto pirmininkas konservatorius Mykolas Majauskas yra sakęs, kad dėl mokesčių pertvarkos turi būti rastas sutarimas tarp Seimo, Vyriausybės ir Prezidentūros, taip pat tarp valdžios ir visuomenės.

Anksčiau valdantieji tvirtino, kad galimos mokesčių reformos turėtų įsigalioti ne anksčiau kaip nuo 2023 metų sausio.

Pasak finansų ministrės, planuojama peržiūrėti visas mokesčių lengvatas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.