Šventinis kalakutas šiemet bus pigesnis: ūkininkai susiduria su didele konkurencija

Vis labiau populiarėjantis kalakutas tampa šventinio stalo puošmena. Šiemet jis bus pigesnis negu pernai. Mat lietuviškų kalakutų augintojas iš Anykščių rajono Leliūnų skundžiasi didele konkurencija ir yra priverstas mažinti kainas.

Vis labiau populiarėjantis kalakutas tampa šventinio stalo puošmena.<br>Lrytas.lt koliažas
Vis labiau populiarėjantis kalakutas tampa šventinio stalo puošmena.<br>Lrytas.lt koliažas
Vis labiau populiarėjantis kalakutas tampa šventinio stalo puošmena.<br>Stop kadras
Vis labiau populiarėjantis kalakutas tampa šventinio stalo puošmena.<br>Stop kadras
Vis labiau populiarėjantis kalakutas tampa šventinio stalo puošmena.<br>Stop kadras
Vis labiau populiarėjantis kalakutas tampa šventinio stalo puošmena.<br>Stop kadras
Vis labiau populiarėjantis kalakutas tampa šventinio stalo puošmena.<br>Stop kadras
Vis labiau populiarėjantis kalakutas tampa šventinio stalo puošmena.<br>Stop kadras
Vis labiau populiarėjantis kalakutas tampa šventinio stalo puošmena.<br>Stop kadras
Vis labiau populiarėjantis kalakutas tampa šventinio stalo puošmena.<br>Stop kadras
Vis labiau populiarėjantis kalakutas tampa šventinio stalo puošmena.<br>Stop kadras
Vis labiau populiarėjantis kalakutas tampa šventinio stalo puošmena.<br>Stop kadras
Vis labiau populiarėjantis kalakutas tampa šventinio stalo puošmena.<br>Stop kadras
Vis labiau populiarėjantis kalakutas tampa šventinio stalo puošmena.<br>Stop kadras
Daugiau nuotraukų (7)

Zina Paškevičienė

Dec 24, 2021, 1:43 PM

„Sveiki, vyrija“, – fermoje apie 200 vyriškos giminės kalakutų, todėl taip kasryt juos pasveikina ūkininkas Vladislovas Tamošiūnas.

Jis sako, kad šie kalakutai išauga iki 40 kg ir yra mėsingesni negu kalakutės.

Daugiau nei prieš du dešimtmečius buvęs energetikas bene pirmasis šalyje parsivežė iš užienio baltųjų kalakutų veislės kiaušinių. Nelabai žinojo, kaip juos veisti, todėl konsultavosi su mokslininkais.

Tuomet mažai kas kalakutieną valgė arba keptą kalakutą ant šventinio stalo dėjo. Dabar ūkininkas jau pajuto, kad kalakutiena tapo populiaresnė, tuo labiau, jeigu paukštis auginamas natūraliai.

„Žirnius, pupas naudojame, sėmenų išspaudas, rapsus. Jie galbūt lėčiau auga negu augtų su balansuotais pašarais, bet auga“, – „Lietuvos ryto“ televizijai pasakojo jis.

Ūkininkas tikina jaučiantis didelę konkurenciją tarp kitų augintojų, prekybos centrų, be to, ir pirkėjų mažėja. Todėl kalakutų augintojas priverstas mažinti kainą.

„Sumažinome kainą iki 3,5 euro už kg, nes pasiūla yra didesnė, įvežtinė, ir mus dempinguoja“, – pastebi V.Tamošiūnas.

Kalakutų augintojas mano, kad moterys mieliau renkasi jau prieskoniais paskanintą paukštį, kurį belieka pašauti į orkaitę. Tačiau netinginčioms sukiotis virtuvėje, jis pataria: tris paras pamerkti kalakutą į druskos sūrymą, paskui įtrinti mėgstamais prieskoniais.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.