Moldovai gresia energijos krizė – nebeišgali susimokėti Rusijai už dujas

Moldovai gresia energijos krizė: Rusijos koncernas „Gazprom“ nesutinka atidėti dujų sąskaitos už sausį apmokėjimą, trečiadienį pranešė šalies vyriausybė, kuria remiasi agentūra „Reuters“.

Moldova ir „Gazprom“ tik spalio pabaigoje išsprendė ginčą dėl dujų tiekimo ir pasirašė penkerių metų susitarimą, kuris pradėjo galioti lapkričio 1-ąją.<br>www.gazprom.com nuotr.
Moldova ir „Gazprom“ tik spalio pabaigoje išsprendė ginčą dėl dujų tiekimo ir pasirašė penkerių metų susitarimą, kuris pradėjo galioti lapkričio 1-ąją.<br>www.gazprom.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 19, 2022, 5:12 PM, atnaujinta Jan 19, 2022, 5:13 PM

Vicepremjeras Andrejus Spinu sakė, kad jo šalis gali sumokėti tik 38 mln. dolerių iš bendros 63 mln. dolerių sąskaitos. Vyriausybė informavo, kad ketvirtadienį prašys parlamento skelbti nepaprastąją padėtį – tai suteiktų jai plačius įgaliojimus valdyti energetikos sektorių. Vyriausybė tada, pavyzdžiui, galėtų nukreipti dujų tiekimą iš pramonės į namų ūkius, o biudžeto lėšos galėtų būti naudojamos apmokėjimui už dujas.

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas trečiadienį Maskvoje sakė, kad rusiškų dujų pardavimas Moldovai yra komercinis reikalas tarp „Gazprom“ ir buvusios sovietinės respublikos. Dujos esą tiekiamos ir už jas turi būti apmokama.

Moldova ir „Gazprom“ tik spalio pabaigoje išsprendė ginčą dėl dujų tiekimo ir pasirašė penkerių metų susitarimą, kuris pradėjo galioti lapkričio 1-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.