Šiukšlių karas tęsiasi: nuo šeštadienio Šiaulių regione stabdomas šiukšlių rūšiavimas

Šiaulių regiono komunalines atliekas rūšiuojanti bendrovė „NEG Recycling“ nuo šeštadienio ankstyvo ryto žada nebepriimti šiukšlių. Šiaulių meras Artūras Visockas tikina, kad teks laužyti taisykles ir į sąvartyną vežti neišrūšiuotas atliekas.

Šiaulių regiono komunalines atliekas rūšiuojanti bendrovė „NEG Recycling“ nuo šeštadienio ankstyvo ryto žada nebepriimti šiukšlių.<br>G.Šiupario nuotr.
Šiaulių regiono komunalines atliekas rūšiuojanti bendrovė „NEG Recycling“ nuo šeštadienio ankstyvo ryto žada nebepriimti šiukšlių.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 22, 2022, 11:03 AM

„Šiandien buvo visų regiono savivaldybių merų ir administracijos direktorių susirinkimas, priimta rezoliucija, kuri virs dokumentu. Jos tikslas yra pranešti Aplinkos ministerijai, jog būsime priversti nesilaikyti teisės aktų ir vežti atliekas tiesiai į sąvartyną neišrūšiavus. Mums nelieka kitų variantų. Pozicija yra vieninga“, – penktadienį BNS sakė A. Visockas.

Aplinkos viceministrės Ramintos Radavičienės teigimu, situacija Šiauliuose gerai žinoma, tačiau ministerija nesiruošia toleruoti sąmoningų aplinkosaugos taisyklių pažeidimų.

Penktadienį „NEG Recycling“ dar kartą pranešė, kad dėl Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centro skolos, siekiančios beveik 500 tūkst. eurų, nuo šeštadienio 7 val. nepriims atliekų į savo mechaninio biologinio apdorojimo įrenginius.

Mero A. Visocko teigimu, tai iš karto nepaveiks atliekų tvarkymo proceso, mat savaitgaliais šiukšlės ten nevežamos, tačiau vėliau tai gali sukelti didelių problemų.

Šiaulių regiono atliekų centro vadovas Žilvinas Šilgalis anksčiau šią savaitę BNS sakė, kad bendrovei atsiskaitoma tik už kokybiškai suteiktas paslaugas, o už netinkamai sutvarkytas atliekas nemokama. Anot jo, dėl „NEG Recycling“ pažeidimų centras siekia nutraukti su įmone sutartį.

Pirmadienį Šiaulių apygardos teismas žada skelbti sprendimą byloje, kurioje „NEG Recycling“ prašo pripažinti, kad Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centras negali vienašališkai nutraukti sutarties.

„NEG Recycling“ kasdien perdirba apie 200 tonų komunalinių atliekų, jos išrūšiuotos keliauja į termofikacinę elektrinę ir sąvartyną. Tai vieninteliai tokie įrengimai regione.

Centro ir „NEG Recycling“ sutartis pasirašyta 2013 metais, į jos mechaninio apdorojimo įrengimus suvežamos atliekos iš 260 tūkst. gyventojų turinčių Šiaulių regiono savivaldybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.