„Ethiopian Airlines“ atnaujina „Boeing 737 MAX“ naudojimą

„Ethiopian Airlines“ nuo antradienio vėl įtraukė „Boeing 737 MAX“ modelio orlaivius į savo parką – pirmą kartą nuo tada, kai beveik prieš trejus metus įvykusioje katastrofoje žuvo visi 157 šio modelio orlaiviu, priklausiusiu bendrovei, skridę žmonės.

 Boeing 737 MAX<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Boeing 737 MAX<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2022, 8:34 PM

Skrydį Nr. 302 iš Adis Abebos į Nairobį vykdęs orlaivis nukrito atvirame lauke pietryčiuose nuo Etiopijos sostinės 2019 metų kovą, praėjus vos šešioms minutės nuo pakilimo ir penkiems mėnesiams, kai Indonezijoje per panašią avariją žuvo 189 žmonės.

Abi nelaimės ir vėlesnis „Boeing 737 MAX“ defektinės skrydžio valdymo sistemos, žinomos kaip manevravimo korekcijos sistema (MCAS), patikrinimas sukėlė didžiausią krizę „Boeing“ istorijoje.

Valstybės valdoma „Ethiopian Airlines“ visada tvirtino būsianti paskutine vežėja, vėl pradėsiančia naudoti šiuos vieno praėjimo lėktuvus.

Pranešime naujienų agentūrai AFP aviakompanija nurodė, kad sprendimas atnaujinti „Boeing 737 MAX“ naudojimą priimtas atsižvelgiant į tai, kad JAV, Europos Sąjungos, Kinijos ir Etiopijos reguliavimo institucijos atliko „kruopštų pakartotinį sertifikavimą“.

Vežėja iš pradžių planavo skrydį prie Kilimandžaro kalno Tanzanijoje, tačiau dėl blogo oro maršrutą pakeitė į keturių valandų trukmės „vaizdingą skrydį“ Etiopijos oro erdvėje.

Pirmajame skrydyje dalyvavo oro linijų bendrovės ir „Boeing“ atstovai kartu su JAV ambasadore Geeta Pasi.

Bendrovė, kurios lėktuvų parke avarijos metu buvo keturi tokie lėktuvai, paskelbė 35 kitų vežėjų, kurie atnaujino šio modelio naudojimą, sąrašą.

„Mūsų pilotai, inžinieriai, orlaivių technikai ir keleivių salono įgula yra visiškai pasirengę pakelti „Boeing 737 MAX“ atgal į dangų – laukiame mūsų klientų“, – sakoma pranešime.

Sprendimas palaukti tiek, kiek bendrovė laukė prieš atnaujindama „Boeing 737 MAX“ eksploatavimą, buvo „tikrai pagirtinas“, pažymėjo Yeshiwasas Fentahunas, kuris 2019 metais buvo nepriklausomos Etiopijos pilotų asociacijos prezidentas.

Jo teigimu, orlaivio įgulos, įskaitant jauniausią kapitoną Yaredą Getachew, praradimas tapo didele netektimi visiems bendrovės darbuotojams.

„Yra pilotų, kurie buvo artimi per avariją žuvusiems žmonėms, ir tikrai sunku pasakyti, ar visi įveikė šią patirtį“, – pridūrė jis.

„Tačiau manau, kad daugumai iš mūsų atėjo tinkamas laikas judėti toliau“, – kalbėjo ekspertas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.