Pasiruoškite: atšaukus galimybių pasą nuo šeštadienio šios parduotuvės dirbs kitaip

Vyriausybei priėmus sprendimą nebetaikyti galimybių paso naudojimo mažmeninės prekybos, paslaugų ir viešojo maitinimo sektoriuose, nuo vasario 5 d., šeštadienio, klientams šio dokumento nebereikės pateikti atvykstant į prekybos ir pramogų centrus „Akropolis“ Vilniuje, Klaipėdoje ir Šiauliuose.

Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių „Akropoliuose“ esančiose parduotuvėse bus taikoma minimalaus 15 kvadratinių metrų ploto tenkančio vienam lankytojui taisyklė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių „Akropoliuose“ esančiose parduotuvėse bus taikoma minimalaus 15 kvadratinių metrų ploto tenkančio vienam lankytojui taisyklė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių „Akropoliuose“ esančiose parduotuvėse bus taikoma minimalaus 15 kvadratinių metrų ploto tenkančio vienam lankytojui taisyklė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių „Akropoliuose“ esančiose parduotuvėse bus taikoma minimalaus 15 kvadratinių metrų ploto tenkančio vienam lankytojui taisyklė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių „Akropoliuose“ esančiose parduotuvėse bus taikoma minimalaus 15 kvadratinių metrų ploto tenkančio vienam lankytojui taisyklė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių „Akropoliuose“ esančiose parduotuvėse bus taikoma minimalaus 15 kvadratinių metrų ploto tenkančio vienam lankytojui taisyklė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 3, 2022, 8:29 AM, atnaujinta Feb 3, 2022, 10:06 AM

Nuo vasario 5 d. įsigalioja reikalavimas vienam lankytojui užtikrinti ne mažesnį nei 15 kv. m. plotą atskirose parduotuvėse arba vienu metu aptarnauti ne daugiau kaip vieną asmenį.

Šis ploto reikalavimas taikomas kiekvienai parduotuvei ar paslaugų teikimo vietai atskirai, o ne viso prekybos centro mastu. Taip pat turės būti atsižvelgiama į 2 metrų saugaus atstumo laikymąsi nuo kitų asmenų tose vietose, kuriose susidaro dideli lankytojų srautai.

„Panaikinus galimybių paso naudojimą nuo šio šeštadienio apsilankymas „Akropoliuose“ taps žymiai paprastesniu ir sklandesniu, klientams nebereiks pateikti šio dokumento. Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių „Akropoliuose“ esančiose parduotuvėse bus taikoma minimalaus 15 kvadratinių metrų ploto tenkančio vienam lankytojui taisyklė.

Nors minimalaus ploto reikalavimas bus taikomas atskirų parduotuvių, bet ne viso prekybos centro ploto atžvilgiu, tačiau bendrą klientų srautą ir toliau realiu laiku stebėsime specialia monitoringo sistema, – komentuoja „Akropolis Group“ Rinkodaros ir komunikacijos departamento vadovas Dominykas Mertinas. – Kviečiame lankytojus ir toliau elgtis atsakingai ir laikytis saugaus apsipirkimo rekomendacijų, iš anksto planuoti pirkinius“.

Lankantis prekybos vietose klientai ir toliau privalo taisyklingai dėvėti medicinines kaukes arba respiratorius.

Parduotuvės savarankiškai kontroliuos maksimalų vienu metu jose galinčių būti lankytojų skaičių, kad neužeitų daugiau klientų nei galima pagal plotą.

Kiek klientų vienu metu gali būti konkrečioje parduotuvėje nurodoma prie įėjimų į jas esančiuose lipdukuose. Prie kai kurių maisto ir kitų būtinų prekių parduotuvių bus palikta tiek vežimėlių bei krepšelių, kiek galima įleisti pirkėjų.

Pasak D.Mertino, pirkėjų srautai realiu laiku specialiais 3D sensoriais skaičiuojami Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių prekybos centruose, tad toliau veiks prekybos centrų lankytojams jau įprasti virtualūs „Akropolių“ srautų šviesoforai.

Susiruošusieji apsipirkti pirkėjų srautų lygį realiu laiku gali pasitikrinti interneto svetainėje www.akropolis.lt. Žalia spalva reiškia, kad pirkėjų nedaug, geltona spalva informuoja, kad pirkėjų srautas yra didelis, o raudona spalva rodo labai didelį lankytojų srautą.

Anot D.Mertino, lankytojų prašoma ir toliau elgtis atsakingai, kad apsipirkimas būtų kuo saugesnis. Į prekybos centrus pirkėjai raginami vykti iš anksto susiplanavus savo pirkinius ir apsipirkimo maršrutą, lankytis čia ne piko valandomis – darbo dienomis iki 16 val., savaitgaliais po 18 val.

Taip pat primenama laikytis kitų saugaus apsipirkimo taisyklių: naudotis automatiniais sensoriniais dezinfekcinio skysčio dalytuvais, įrengtais prie kiekvieno iš „Akropolių“ įėjimų, informacijos centrų ir sanitarinėse patalpose, laikytis saugaus atstumo, tinkamai dėvėti respiratorius ar medicinines veido kaukes, nesilankyti prekybos centruose jaučiant net mažiausius peršalimo simptomus.

Vyriausybei Lietuvoje apsisprendus nuo šeštadienio, vasario 5-osios, atsisakyti galimybių paso ir įvesti ploto ribojimus prekybos tinklams, „Iki“ parduotuvės pasiruošusios vėl reguliuoti pirkėjų srautus, siekiant užtikrinti 15 kv. m ploto vienam pirkėjui reikalavimą. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad parduotuvėse srautai bus reguliuojami pagal krepšelių ir vežimėlių skaičių.

„Iki šiol atsakingai vykdėme ir toliau vykdysime visus Vyriausybės nurodymus, kurie yra svarbūs pandeminės situacijos valdymui. Su dauguma ribojimų ir priemonių esame susipažinę buvusių karantinų metu, todėl atsisakius galimybių paso, pirkėjų srautus reguliuosime pagal krepšelių ir vežimėlių skaičių. Mes toliau darysime viską, kad pirkėjai galėtų apsipirkti patogiai bei saugiai. Taip pat pirkėjus, kaip visada, skatiname parduotuvėse elgtis atsakingai, apsipirkti ne piko metu arba internetu, taip išvengiant kontaktų“, – sako V. Budrienė.

Kaip teigia V.Budrienė, vežimėlių ir krepšelių kiekis apskaičiuojamas taip, kad prekybos vietoje būtų užtikrinamas saugus 15 kv. m plotas vienam pirkėjui. Srautą reguliuojantys darbuotojai užtikrins, kad kiekvienas pirkėjas apsipirktų tik su krepšeliu ar vežimėliu. Be to, skatinama pirkėjus laikytis 2 m saugaus atstumo nuo kitų asmenų, o ypač tose vietose, kuriose susidaro dideli lankytojų srautai.

Taip pat pirkėjai nuolat raginami planuoti savo apsipirkimus tuomet, kai pastebima mažiausiai žmonių – darbo dienomis ir šeštadieniais nuo parduotuvės atidarymo iki 10 val., taip pat nuo 20 val. iki parduotuvės uždarymo. Sekmadieniais žmonių prekybos tinklo parduotuvėse nedaug visą darbo laiką. Pirkėjų patogumui kai kurios parduotuvės atidaromos 7.30 val., darbą baigia 22 arba 23 val.

Be to, parduotuvės lankytojai skatinami nepamiršti ir kitų pandemijos metu svarbių aspektų – iš anksto planuoti savo pirkinių krepšelį, sudaryti produktų bei prekių sąrašą ir apsipirkti pagal jį. Tai padės prekybos vietoje praleisti mažiau laiko ir apsipirkti kaip įmanoma saugiau. Pirkėjai reikalingų prekių gali įsigyti ir internetu, naudojantis „LastMile“ programėle.

Prekybos tinklas taip pat primena, kad parduotuvėse laikomasi griežtų dezinfekcijos priemonių, dezinfekuojami paviršiai ir pirkinių krepšeliai. Nuolat primenama laikytis saugaus atstumo ir vengti fizinių kontaktų, įrengti bekontakčiai dezinfekantai, būtina dėvėti apsaugines kaukes, rekomenduojama mūvėti pirštines. Šios taisyklės taikomos ir parduotuvės personalui. Kaukes prekybos tinklo darbuotojai privalo dėvėti ne tik parduotuvės salėje, bet ir pagalbinėse patalpose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.