Neradusi tinkamo varianto areną valdytų pati Šiaulių miesto valdžia: tai darytume tinkamai, ne šventieji puodus lipdo

Neradę tinkamo varianto areną valdysime patys. Taip pareiškė Šiaulių miesto valdžia, kuri paskelbė tarptautinį konkursą naujam valdytojui parinkti.

Šiaulių areną naujam valdytojui rengiamasi perleisti penkeriems metams.<br>G.Šiupario nuotr.
Šiaulių areną naujam valdytojui rengiamasi perleisti penkeriems metams.<br>G.Šiupario nuotr.
Šiaulių areną naujam valdytojui rengiamasi perleisti penkeriems metams.<br>G.Šiuparys
Šiaulių areną naujam valdytojui rengiamasi perleisti penkeriems metams.<br>G.Šiuparys
Šiaulių areną naujam valdytojui rengiamasi perleisti penkeriems metams.<br>G.Šiuparis
Šiaulių areną naujam valdytojui rengiamasi perleisti penkeriems metams.<br>G.Šiuparis
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-02-08 21:26

Reikalavimus atitinkančius dalyvius planuojama atsirinkti iki vasario 15-osios, o po to bus pradėtos derybos dėl galutinio siūlymo.

Su valdytoju bus pasirašoma trumpesnė negu iki šiol – 5 metų sutartis, nes nuspręsta, kad dar nereikia atlikti kapitalinio remonto.

Konkurso laimėtojas turtą perims metų pabaigoje – gruodžio 13-ąją baigiasi sutartis su dabartiniu koncesininku.

Siekis – gauti pinigų

Konkursą paskelbusios Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius Antanas Bartulis pareiškė, kad derybos gali būti vedamos ne su vienu, o net ir su trimis pretendentais: „Esame numatę tokią galimybę, jei pasiūlymai nesiskirs daugiau negu 15 procentų.“

Daugiausia dėmesio bus kreipiama į koncesijos mokesčio dydį, kurį pretendentas į arenos valdytojus pasiūlys turto šeimininkei Šiaulių miesto savivaldybei. Nuo arenos atidarymo 2007 m. iki pat šiol koncesijos mokestį visą laiką mokėjo savivaldybė.

„Mažiausia suma nėra apibrėžta, bet sėkme laikysime ir 10 tūkstančių eurų mokestį, nes iki šiol koncesininkui mokėjo miestas“, – sakė A.Bartulis.

Sumokamo mokesčio dydžio vertė didžiulė – net 80 balų iš 100. Dar 15 balų bus skiriama daugiausia renginių per metus pasiūliusiam dalyviui, o likę 5 balai atiteks daugiau nei keturis nemokamus renginius miestiečiams kasmet surengsiančiai įmonei.

Tinka tik patyrę

Tiesa, iš dalyvių bus reikalaujama ir patirties valdant tokį turtą. A.Bartulis sakė, kad kartelė nuleista „iki grindų“, mat tiks ir mažesnes – 2000 vietų arenas valdžiusios ir bent 30 renginių su 500 žiūrovų kasmet surengusios įmonės.

Jos privalės pateikti finansinius dokumentus apie ankstesnę veiklą. Mat iš būsimojo koncesininko bus reikalaujama, kad pastaruosius 5 metus būtų dirbęs nenuostolingai. Anksčiau buvo punktas, kad pretendentai privalo turėti ir turto valdymo koncesijos pagrindais patirties, bet galutiniame variante šio reikalavimo nebeliko. Nepaisant to, į arenos operatorius pretenduoti gali vos keletas reikalavimus atitinkančių Lietuvos įmonių.

Neras tinkamo – dirbs patys

Sutarties projektą parengti padėjo savivaldybės samdyti teisininkai. Konsultantai sudėjo saugiklius, kad nekiltų nesutarimų dėl koncesininko įsigyto turto.

Sąlygose numatyta, kad veiklai skirto integruoto turto valdytojas galės įsigyti tik gavęs pritarimą. Bet pasibaigus sutarčiai koncesininkas negalės nei reikalauti kompensacijos, nei pasiimti šį turtą.

Anot A.Bartulio, numatyta galimybė, kad neatsiras nė vieno tinkamo kandidato: „Bet tai ne bėda, turime patirties valdant koncertinę įstaigą „Saulė“, Šiaulių miesto kultūros centrą. Neabejoju, kad turtą patys valdytume tinkamai, nes ne šventieji puodus lipdo.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.