Streikui ruošiasi dar vienos milžinės darbuotojai – „Lietuvos geležinkelių“ vadovybei kelia tris sąlygas

„Protestuojame prieš vadovybės paskelbtą 300 mūsų įmonės įvairių sričių specialistų atleidimą iš darbo“, – pranešime rašė „Lietuvos geležinkelių“ (LTG) grupės darbuotojų kolektyvo atstovai. Tokiam žingsniui jie pasiryžo tada, kai sužinojo, jog LTG grupė iki šių metų pabaigos planuoja mažinti darbo vietų skaičių.

„Protestuojame prieš vadovybės paskelbtą 300 mūsų įmonės įvairių sričių specialistų atleidimą iš darbo“, – pranešime rašė „Lietuvos geležinkelių“ (LTG) grupės darbuotojų kolektyvo atstovai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Protestuojame prieš vadovybės paskelbtą 300 mūsų įmonės įvairių sričių specialistų atleidimą iš darbo“, – pranešime rašė „Lietuvos geležinkelių“ (LTG) grupės darbuotojų kolektyvo atstovai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Lietuvos geležinkeliams“ vasario 1 d. nutraukus „Belaruskalij“ trąšų tranzitą, nuspręsta iki šių metų pabaigos atleisti iki 300 darbuotojų iš įvairių sričių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Lietuvos geležinkeliams“ vasario 1 d. nutraukus „Belaruskalij“ trąšų tranzitą, nuspręsta iki šių metų pabaigos atleisti iki 300 darbuotojų iš įvairių sričių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 10, 2022, 4:45 PM, atnaujinta Feb 10, 2022, 6:34 PM

Anot darbuotojų atstovų, siekiama, jog valstybinės įmonės vadovybė suprastų, kad prieš darydama „tokios skambius pareiškimus“ dėl darbuotojų atleidimų, pagalvotų apie paprastus žmones, o ne apie savo „pilnas kišenes pinigų“.

Darbuotojų kolektyvas planuoja protesto mitingus, akcijas ir streikus, kurie turėtų vykti jau vasario 16 dieną.

Anot atstovų, jau sukurta socialinio tinklo „Telegram“ grupė, kurioje skelbiamos naujienos apie šio kolektyvo veiklą. Grupę, pavadinimu „LTG prieš!!!“, prenumeruoja virš 600 vartotojų.

Grupėje rašoma, kad taip yra „priešinamasi beprotybei“, o vadovybei keliamos trys sąlygos: atšaukti sprendimą sumažinti darbo vietų skaičių „Lietuvos geležinkeliuose“, didinti darbo užmokestį bei didinti socialines išmokas darbuotojams.

Dalintasi ir tuo, kad darbuotojų kolektyvas raštu kreipėsi į premjerę Ingridą Šimonytę, jos sekretorių ir ministrės pirmininkės tarnybos vadovą. „Jiems pasakėme, kad jei jie tylės ir nereaguos į mūsų laiškus, parodys tikrąjį pareigūnų požiūrį į mus“, – grupėje dalijosi pareiškimu įrašo autorius. Įraše pateiktos ir ekrano nuotraukos, vaizduojančios, jog atstovai rašė laišką ministerijos atstovams bei tiesiogiai ministrei pirmininkei.

„Lietuvos geležinkeliams“ vasario 1 d. nutraukus „Belaruskalij“ trąšų tranzitą, nuspręsta iki šių metų pabaigos atleisti iki 300 darbuotojų iš įvairių sričių.

Kaip skelbė naujienų agentūra BNS, numatoma atleisti apie 200 „LTG infra“ ir apie 60 „LTG Cargo“ darbuotojų, taip pat kelis Geležinkelio tiesimo centro žmones, teigė geležinkelių profsąjungos federacijos vadovas Vilius Ligeika. LTG įmonėse dirba apie 8 tūkst. darbuotojų.

Ketvirtadienį vakare su portalu lrytas.lt susisiekė ir „Lietuvos geležinkelių“ atstovai, kurie negalėjo patvirtinti šių laiškų autorystės, tačiau patvirtino, kad su darbuotojais nuolat vyksta dialogas ir sprendimai bus priimami juos aptarus.

Lietuvos geležinkeliai“ (LTG) nuolat palaiko ryšį ir dalijasi naujausia informacija tiek su darbuotojais tiesiogiai, tiek ir su profesinėmis sąjungomis, atstovaujančiomis reikšmingai LTG Grupės darbuotojų daliai. Šiuo metu su jomis vyksta konstruktyvus dialogas ir sprendimai bus priimti tik kartu juos aptarus bei įvertinus galimas alternatyvas.

LTG yra gavę anoniminių laiškų su įvairiais reikalavimais. Negalime patvirtinti, kad šių laiškų autorystė priklauso kurios nors Grupės įmonės darbuotojams. Jų autorius kviečiame susilaikyti nuo emocijų kurstymo – tikime, kad vykstančios diskusijos padės atrasti visoms pusėms priimtinus sprendimus.“, – pranešime rašo įmonė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.