Į Kanadą leista eksportuoti lietuvišką jautieną, kiaulieną ir paukštieną 

Kanados maisto inspekcijos agentūra septynioms Lietuvos įmonėms leido eksportuoti jautieną, kiaulieną ir paukštieną, pranešė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba. Tačiau kiaulienos eksportuoti Lietuva kol kas negalės dėl apribojimų, susijusių su afrikiniu kiaulių maru.

Kanados maisto inspekcijos agentūra septynioms Lietuvos įmonėms leido eksportuoti jautieną, kiaulieną ir paukštieną.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Kanados maisto inspekcijos agentūra septynioms Lietuvos įmonėms leido eksportuoti jautieną, kiaulieną ir paukštieną.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 18, 2022, 2:43 PM

„Tai reiškia, kad Lietuvos mėsos gamintojams nebeliko kliūčių pradėti eksportą į šią naują rinką“, – pranešė tarnyba.

Įstaiga naujienų agentūrą BNS informavo, jog jautienos ir kiaulienos eksportui leidimus gavo bendrovės „Krekenavos agrofirma“ ir „Biovela-Utenos mėsa“, o paukštienos – Vilniaus ir Kaišiadorių paukštynai, „Krekenavos agrofirma“, „Vlantana“ bei „Via 3L LT“.

Veterinarinio patvirtinimo procedūros su Kanada truko dvejus metus, šalies ekspertai Lietuvos įmonėse bei skerdyklose tikrino, ar jos atitinka reikalavimus.

Į Kanadą Lietuvos gamintojai iki šiol eksportavo tik žuvų ir pieno produktus – pernai jų išvežta atitinkamai 900 ir 250 tonų.

Užsienio reikalų ministerijos duomenimis, 2020 metais dvišalės Lietuvos ir Kanados prekybos vertė siekė 145 mln. eurų, iš jų 122 mln. eurų – lietuviškos kilmės prekių eksportas, 22,4 mln. eurų – importas iš Kanados.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.