„Paysera“ stabdys pervedimus į ir iš Rusijos, uždarys sąskaitas Rusijos klientams

„Paysera“ – viena didžiausių ir ilgiausiai veikiančių Baltijos šalių finansinių technologijų bendrovių – nebeaptarnaus operacijų Rusijos rubliais, uždarys Rusijos klientų sąskaitas ir ribos pinigų siuntimą į šios šalies bankus ir iš jų.

Visi „Paysera“ klientai negalės siųsti pinigų visomis valiutomis į Rusijos ir Baltarusijos bankus, jeigu gavėjas yra juridinis asmuo.<br>„Paysera“ nuotr.
Visi „Paysera“ klientai negalės siųsti pinigų visomis valiutomis į Rusijos ir Baltarusijos bankus, jeigu gavėjas yra juridinis asmuo.<br>„Paysera“ nuotr.
G.Mežetis.<br>„Paysera“ nuotr.
G.Mežetis.<br>„Paysera“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 23, 2022, 11:23 AM, atnaujinta Feb 23, 2022, 11:24 AM

Finansinių operacijų apribojimai didžiausią įtaką turės Rusijos rezidentams – juridinių asmenų sąskaitos bus uždarytos. Privačių asmenų sąskaitos bus uždaromos, jeigu asmuo neturi teisės gyventi kitoje šalyje, kuri yra priimtina pagal bendrovės politiką. Nutraukiamos operacijos Rusijos rubliais. Be to, visiems klientams nutraukiami pervedimai į visus Rusijos ar Baltarusijos bankus, jeigu gavėjas yra Rusijos ar Baltarusijos įmonė. Kitose šalyse registruotos įmonės, kurių pagrindiniai akcininkai yra Rusijos piliečiai be teisės gyventi vienoje iš bendrovei priimtinų šalių, negalės likti bendrovės klientais.

„Vasario 22 d. ES Rusijos bankams pritaikytos sankcijos yra kompromisinės, skirtos, kad joms pritartų visos ES narės. Mes solidarizuojamės su ukrainiečiais ir neaptarnausime beveik visų operacijų, susijusių su Rusija. Įvesdami apribojimus suprantame, kad nesame finansų rinkos milžinai, tačiau norime parodyti, jog savo pasirinkimais kiekvienas darome įtaką. Mes atsisakome pavedimų, o kažkas atsisakys apdrausti, pagaminti, konsultuoti, investuoti, nuvežti“, – sako Gintautas Mežetis, „Paysera“ generalinis direktorius.

Jis paaiškina, kad įvesdama apribojimus su Rusija susijusioms operacijoms, įmonė taip pat mažina veiklos riziką.

„Nors mes negalime įvesti sankcijų, tačiau turime teisę pasirinkti, kokie klientai mums priimtini ir kokios apimties paslaugas klientams norime teikti. Taikyti sankcijas tik sprendimus priėmusiems asmenims yra nepakankama. Tankus vairuoja ir prie Ukrainos okupacijos prisideda daug žmonių, kurių mes negalime tiksliai nustatyti. Dalinė atsakomybė už veikiančią valdžią ir jos sprendimus priklauso Rusijos piliečiams, kaip ir už Baltarusijos valdžia ir jos sprendimus Baltarusijos piliečiams“, – sako G.Mežetis.

Klientams apie apribojimus operacijoms bus pranešta artimiausiomis dienomis. Pagal bendrovės sutartį su klientais, prireiks 60 dienų įspėjimo termino, kol apribojimai klientų operacijoms galės būti įgyvendinami.

Pasak G.Mežečio, gali būti ir taip, kad per artimiausią mėnesį ar du ES/JAV imsis griežtesnių sankcijų Rusijos finansų sektoriui nei buvo priimtos vasario 22 d. Tokiu atveju „Paysera“ ES arba JAV sankcijas įgyvendintų nelaukdama įspėjimo termino, o nedelsiant, laikydamasi galiojančių teisės aktų reikalavimų.

„Paysera“ apribojimai piniginėms operacijoms, susijusioms su Rusija:

Rusijos piliečiai negalės naudotis „Paysera“ sąskaitomis (apribojimas netaikomas Rusijos piliečiams, turintiems leidimą gyventi kitoje bendrovei priimtinoje šalyje). Dabartinės sąskaitos bus uždarytos laikantis sutartyje numatyto įspėjimo laikotarpio.

Rusijos ir Baltarusijos įmonės negalės naudotis „Paysera“ sąskaitomis. Dabartinės sąskaitos bus uždarytos.

Visi „Paysera“ klientai negalės siųsti pinigų visomis valiutomis į Rusijos ir Baltarusijos bankus, jeigu gavėjas yra juridinis asmuo. Taip pat negalės gauti iš jų pavedimų (pavedimai tarp fizinių asmenų, kurie nepatenka į sankcijas kol kas nebus ribojami, tačiau dažniau ir išsamiau tikrinama jų kilmė bei paskirtis).

Visiems „Paysera“ klientams išjungiama galimybė atlikti operacijas Rusijos rubliais. Turimus rublius bus leidžiama išsikeisti (parduoti) arba išsivesti į sąskaitą kitame banke.

Jau nutrauktas pinigų pervedimas iš „WebMoney“ ir į „Webmoney“ (Rusijos kapitalo elektroninių mokėjimų sistemą).

Naujos sąskaitos nebus atidaromos juridiniams klientams, kurių pagrindiniai akcininkai neturi leidimo gyventi bendrovei priimtinoje šalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.