Sprendimai – verslo kasdienybei lengvinti PAGALBA. Specialūs finansiniai pasiūlymai padeda ir sutaupyti pinigų, ir gali padidinti pajamas

Dažnas verslininkas patvirtins: kasdienių finansinių klausimų sprendimas kainuoja nemažai brangaus laiko ir pinigų. Finansų specialistai pataria pasidomėti šiuolaikiškais įrankiais, kurie ne tiktai leis taupyti laiką ir mažinti sąnaudas, bet ir gali padidinti pajamas.

Šiaulių bankas verslo klientams yra parengęs įvairiausių pasiūlymų – nuo išskirtinių mokėjimo planų iki faktoringo.
Šiaulių bankas verslo klientams yra parengęs įvairiausių pasiūlymų – nuo išskirtinių mokėjimo planų iki faktoringo.
A.Kamarauskas: „Jei nežinote, kurie finansiniai įrankiai labiausiai padėtų jūsų verslui, visada galite pasikonsultuoti su verslo bankininkystės ekspertais.“
A.Kamarauskas: „Jei nežinote, kurie finansiniai įrankiai labiausiai padėtų jūsų verslui, visada galite pasikonsultuoti su verslo bankininkystės ekspertais.“
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 24, 2022, 2:13 PM

„Verslui ir vartotojams vis labiau persikeliant į elektroninę erdvę didėja inovatyvių verslo sprendimų poreikis.

Tiek pradedančius, tiek augančius verslus kviečiame pasidomėti galimybėmis – nuo elektroninės prekybos sprendimų iki apyvartinių lėšų finansavimo.

O jei nežinote ar kyla klausimų, kurie finansiniai įrankiai labiausiai padėtų jūsų verslui, visada galite pasikonsultuoti su verslo bankininkystės ekspertais“, – teigė Šiaulių banko Kasdienės bankininkystės departamento direktorius Andrius Kamarauskas.

Planas leis sutaupyti

Eksperto teigimu, išanalizavęs klientų poreikius Šiaulių bankas sukūrė finansinį sprendimą, skirtą aktyviai besinaudojantiems kasdienėmis banko paslaugomis.

Mokėjimo kortelei skirtas planas „Premium“ skirtas tiems verslo klientams, kurie turi vieną ar kelias banko sąskaitas ir nesvarbu, naudojasi debeto ar kredito kortelėmis.

„Šis planas svarbus toms įmonėms, kurios siekia sutaupyti išlaidų kasdienėms finansų operacijoms, todėl į vieną paslaugų planą įtraukėme nemokamas mokėjimo korteles, nemokamą sąskaitų tvarkymą ir nemokamą darbo užmokesčio pervedimą banko viduje.

Negana to, vieną fiksuotą mokestį taikome visoms įmonės sąskaitoms, todėl viskas bus aiškiau ir paprasčiau“, – teigė Šiaulių banko ekspertas.

Pasak A.Kamarausko, šio plano naudą taip pat tikrai pajus verslai, atliekantys SEPA (angl. „Single Euro Payment Area“) mokėjimus.

SEPA – bendra mokėjimų eurais erdvė, kurioje visi mokėjimai eurais vyksta tokiomis pat sąlygomis tiek šalies viduje, tiek kitose Europos valstybėse, esančiose SEPA erdvėje.

Vykdant pervedimus tarp 36 Europos šalių planas „Premium“ klientams suteikia mažesnius kredito pervedimų SEPA įkainius. Dar vienas svarbus „Premium“ plano privalumas – įkainiai mažėja didėjant pervedimų skaičiui, tad aktyviai kasdienėmis banko paslaugomis besinaudojantiems verslo klientams šis planas ypač pravartus.

Skaitytuvai lemia pardavimus

Šiaulių banko ekspertas pastebėjo, kad atsiskaitymų mokėjimo kortelėmis apimtis kasmet vis labiau didėja ir nukonkuruoja atsiskaitymus grynaisiais pinigais. Todėl ypač smulkiosioms prekybos įmonėms pravartu investuoti į mokėjimų kortelėmis sprendimus.

Pašnekovo teigimu, mokėjimai kortele patrauklūs verslui, supaprastinami atsiskaitymo procesai, taupomas laikas ir mažėja klaidų tikimybė.

Be to, vis daugiau klientų mokėjimo kortelę laiko pagrindine atsiskaitymo priemone.

„Tyrimų duomenimis, net 25 proc. pirkėjų atsisako pirkinio ar paslaugos, jeigu nebuvo sudaryta galimybė atsiskaityti mokėjimo kortele. Prarasti ketvirtadalį pajamų tikrai nesinorėtų.

Be to, verslai ne tik suburia didesnį klientų ratą, bet ir taupo visų laiką – atsiskaitymas mokėjimo kortele dažniausiai vyksta greičiau nei grynųjų pinigų skaičiavimas, patikrinimas, o po to grąžos atidavimas.

O ką jau kalbėti apie tai, kad išvengiama klaidų, – naudojantis atsiskaitymų mokėjimo kortelėmis paslauga mažinama rizika gauti netikrų pinigų ar suklysti perskaičiuojant grynuosius pinigus ir atiduodant grąžą“, – kortelių skaitytuvų naudą pabrėžė specialistas.

Šiaulių banke verslininkai gali pasirinkti sau tinkamiausią kortelių skaitytuvą pagal verslo poreikius ir specifiką – nesvarbu, ar aptarnaudami klientus stovite už prekystalio, ar turite patys pasiekti klientą, ar esate tarptautinio prekybos tinklo dalis.

Specialistas pažymėjo, kad pasirinkus Šiaulių banko partnerio kortelių skaitytuvus tris mėnesius netaikomas terminalo nuomos mokestis.

„Dabartiniai terminalai priima bekontakčius atsiskaitymus, o lėšos už atsiskaitymus pervedamos į jūsų banko sąskaitą jau kitą darbo dieną. Visa tai sekti ypač patogu – tam sukūrėme prekybininko portalą, kuriame pateikiamos pardavimų ataskaitos ir operacijų statistika, tad viskas kaip ant delno“, – mokėjimo terminalų privalumus išskyrė A.Kamarauskas.

Faktoringas – pinigai iš karto

Specialisto teigimu, dar vienas lietuvių vis labiau atrandamas finansinis sprendimas – faktoringas. Tai – banko paslauga, kai įmonė perduoda bankui piniginio reikalavimo teises pagal savo klientams (kitoms įmonėms) išrašytas sąskaitas faktūras už prekes ar paslaugas.

Kitaip tariant, jūsų verslo išrašytą sąskaitą iki 90 proc. iškart apmoka bankas. Tokiu būdu apyvartinių lėšų turėsite daugiau, o nemokumo atveju įprastai pirkėjų neatsiskaitymo rizika yra apdrausta.

„Lietuvoje smulkiosios ir vidutinės įmonės kaip vieną didesnių galvos skausmų įvardija tai, kad nuolat stinga apyvartinių lėšų, nes atsiskaitymų terminai gali nusitęsti net iki pusmečio.

Verslininkams, kuriems nestinga užsakymų ir iš pažiūros viskas sekasi neblogai, kartais tiesiog pritrūksta lėšų gamybos žaliavoms užsakyti ar net atlyginimams mokėti, nes mokėjimo terminai versle kartais užtrunka ilgus mėnesius“, – pažymėjo A.Kamarauskas.

Paprasčiau, nei atrodo

Pasak bankininko, faktoringas kai kam gali pasirodyti sudėtingas procesas, tačiau iš tiesų taip nėra.Viso labo pardavęs prekes ar suteikęs paslaugas išrašote sąskaitą, ją pateikiate bankui, iš banko gaunate mokėjimą ir tuomet paslaugų gavėjai atsiskaito su banku.

Taip neįkeisdami turto greitai ir paprastai gaunate apyvartinių lėšų, o nemokumo atveju apsisaugote nuo rizikos ir sumažinate pirkėjų skolų administravimo sąnaudas.

„Smulkiajam ir vidutiniam verslui nuolat susiduriant su apyvartinių lėšų stygiumi nėra nieko paprasčiau, kaip pagalvoti apie faktoringo sutarties sudarymą.

Tai bene paprasčiausias būdas palengvinti finansinę situaciją, kai nereikia įkeisti turto ar kitaip ieškoti, iš ko patiems atsiskaityti su tiekėjais. Beje, jums užnugaryje stovi bankas, visuomet nusiteikęs padėti, tad pirkėjų nemokumo atveju sumažiname jūsų riziką. Kita vertus, jeigu esate pirkėjas, jūsų pardavėjas taip pat gali pasinaudoti faktoringu, pasiūlydamas jums ilgesnius atsiskaitymo terminus.

Nauda ir vėl abipusė“, – galimybėmis smulkiajam verslui dalijosi Šiaulių banko specialistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.