15 metų bankui vadovavęs rusas skaičiuoja, kad Rusijos bankams aktyvų užteks porai mėnesių

Buvęs banko „Severnaja Kazna“ valdytojas Vladimiras Frolovas mano, kad dėl sankcijų ir akcijų rinkos griūties daugumai Rusijos bankų aktyvų užteks porai mėnesių.

 Žmonės „melžia“ bankomatus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Žmonės „melžia“ bankomatus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Žmonės „melžia“ bankomatus.<br>strausadolf/pixabay.com nuotr.
Žmonės „melžia“ bankomatus.<br>strausadolf/pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 25, 2022, 6:06 PM, atnaujinta Feb 25, 2022, 7:00 PM

Jis prisipažino, kad „pirmą kartą gyvenime apsirūpino grūdų atsargomis“.

Komentuodamas pažįstamo asmens žodžius apie eiles prie bankomatų ir pinigų išgryninimo limitus (banko jis neįvardijo), V.Frolovas rašė: „Kaip pirmasis vadovas, dirbęs banke daugiau kaip 15 metų, viską suprantu iš vidaus. Klientų pinigai išduodami paskolomis. Bankas negali jų susigrąžinti per akimirką. Žmonės „melžia“ bankomatus. Sumažėjo likvidumas. Todėl jie turi sumažinti išėmimo limitus“.

Jo vertinimu, atjungimo nuo SWIFT sistemos grėsmė yra nemaloni, bet ne pražūtinga. „Tačiau tai, kad Vakarai uždarė korespondencines sąskaitas, jau daug rimčiau. Jei klientas turi sąskaitą užsienio valiuta banke, kurio korespondentinės sąskaitos buvo uždarytos, kas iš to? Kreipkitės į teismą. Jie sakys, kad įvyko force majeure aplinkybė.

Akcijų rinka žlugo. Bankai negali nuo to išsisukti. Jie turės fiksuoti didžiulius nuostolius, o tai lems kapitalo praradimą ir licencijų atšaukimą. Gerai, kad šiandien nevadovauju bankui. Naktį nebūčiau miegojęs. Būčiau išprotėjęs. Užuojauta bankininkams. Jūs išgyvenate labai sunkų laikotarpį. Klientų padėtis taip pat bloga“, – rašė Vladimiras Frolovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.