Japonija įveda sankcijas Rusijai, prie karinių veiksmų pasmerkimo prisideda ir Taivanas

Japonija taikys Rusijai sankcijas, nukreiptas į puslaidininkių eksportą ir finansines institucijas, penktadienį pareiškė ministras pirmininkas Fumio Kishida, kai Didžiojo septyneto (G7) lyderiai susitarė nubausti Maskvą už įsiveržimą į Ukrainą ir nusitaikė į jos ekonomiką. Taivanas penktadienį taip pat pasmerkė Rusijos ataką prieš Ukrainą ir paskelbė, kad jungiasi prie Vakarų šalių sankcijų Maskvai.

Taivanas, Japonija.<br>Lrytas.lt koliažas.
Taivanas, Japonija.<br>Lrytas.lt koliažas.
Taivanas.<br>Martin Lindstrom/unsplash.com nuotr.
Taivanas.<br>Martin Lindstrom/unsplash.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 25, 2022, 8:20 AM

F. Kishida sakė, kad Japonija, kurios ekonomika yra pagal dydį trečia pasaulyje, planuoja „įšaldyti turtą ir sustabdyti vizų išdavimą Rusijos asmenims ir organizacijoms“, taip pat įšaldyti „Rusijos finansinių institucijų“ turtą.

„Trečia, uždrausime eksportą, skirtą Rusijos karinėms organizacijoms, ir bendros paskirties prekių, tokių kaip puslaidininkiai, eksportą į Rusiją“, – sakė jis žurnalistams. F. Kishida nedetalizavo sankcijų masto ar į kuriuos asmenis ir institucijas jos bus nukreiptos. Puslaidininkiai yra esminiai komponentai gamyboje nuo ​​automobilių iki žaidimų konsolių, jų trūksta visame pasaulyje.

Jungtinės Valstijos taip pat paskelbė apie jautrių komponentų eksporto kontrolę, kuri, pasak JAV prezidento Joe Bideno, „sumažins daugiau nei pusę Rusijos aukštųjų technologijų importo“. Japonija yra svarbi JAV sąjungininkė ir Didžiojo septyneto narė. Trečiadienį Tokijas paskelbė uždraudęs Japonijoje leisti ir prekiauti Rusijos vyriausybės obligacijomis.

Taivanas „griežtai smerkia Ukrainos atžvilgiu pradėtus Rusijos agresyvius veiksmus“, penktadienį teigė šalies premjeras Su Tseng-changas.

„Visas pasaulis griežtai pasmerkė Rusijos įvykdytą taikos sutrikdymą ir invaziją į Ukrainą ir mes taip pat smerkiame šią invaziją ir kartu su demokratinėmis šalimis paskelbsime sankcijas“, – pridūrė premjeras.

Pasak Taivano ekonomikos ministrės Wang Mei-hua, sala konsultuosis su kitomis šalimis, kad galėtų imtis bendrų veiksmų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.