Sankcijų griebiasi ir Rusija: uždarė savo šalies oro erdvę Jungtinės Karalystės lėktuvams Rusija uždarė 11 oro uostų

Rusijos uždarė savo oro erdvę Jungtinės Karalystės lėktuvams, pranešė Federalinė oro transporto agentūra („Rosaviacija“).

Rusijos uždarė savo oro erdvę Jungtinės Karalystės lėktuvams, pranešė Federalinė oro transporto agentūra („Rosaviacija“).<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Rusijos uždarė savo oro erdvę Jungtinės Karalystės lėktuvams, pranešė Federalinė oro transporto agentūra („Rosaviacija“).<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 25, 2022, 11:46 AM, atnaujinta Feb 25, 2022, 1:31 PM

„Nuo 2022 metų vasario 25 dienos 11 val. Maskvos laiku įvestas suvaržymas naudotis Rusijos oro erdve lėktuvams, priklausantiems, išnuomotiems ar eksploatuojamiems asmenų, susijusių su JK ar JK registruotų, tokių lėktuvų skrydžiams į Rusijos teritoriją bei tranzitu per ją“, – skelbia tarnyba.

„Rosaviacija“ pažymi, jog tokios priemonės imtasi reaguojant į JK aviacijos institucijų paskelbtą Rusijos aviakompanijų skrydžių draudimą.

Kaip jau buvo skelbta, britų ministras pirmininkas Borisas Johnsonas ketvirtadienį paskelbė naujas sankcijas Rusija dėl jos prezidento Vladimiro Putino inicijuotos invazijos į Ukrainą, kuriomis taip pat įvedamas draudimas didžiausios rusų oro linijų bendrovės „Aeroflot“ lėktuvams leistis JK oro uostuose.

Rusija uždarė 11 oro uostų

Dėl karo Ukrainoje vasario 24 d. rytą Rusijos Federalinė oro transporto agentūra iki kovo 2 d. sustabdė 11 oro uostų Rusijos pietuose veiklą. Anapos, Gelendžiko, Krasnodaro, Rostovo prie Dono, Simferopolio, Belgorodo, Briansko, Kursko, Voronežo ir Simferopolio oro uostai nebeskraidys iki kovo 2 d. Sočio oro uostas nebuvo įtrauktas į sąrašą, tačiau vežėjai atšaukė skrydžius ir iš ten, rašo forbes.ru.

„Rostourism“ duomenimis, vasario 25 d. duomenimis, šiuo metu pietiniuose Rusijos kurortuose yra apie 150 tūkst. turistų, kai kuriems iš jų kyla problemų grįžti namo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.