I. Šimonytė: rusiškų prekių boikotas – nefinansavimas to, kas finansuoja karą

Lietuvoje veikiantiems prekybininkams išimant rusiškas ir baltarusiškas prekes iš lentynų bei atsisakant jų prekybos, premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad šių šalių produkcija sudaro nedidelę dalį, todėl Rusijos verslininkų labai nepaveiks.

I.Šimonytė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
I.Šimonytė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 26, 2022, 12:18 PM, atnaujinta Feb 26, 2022, 12:19 PM

Tačiau ji pabrėžia, kad svarbus principas, jog Lietuvos gyventojai nefinansuoja to, kas finansuoja Rusijos karą prieš Ukrainą.

„Mes tuo savo boikotu labai didelės žalos pono Putino verslininkams nepadarysime, bet svarbesnis principo reikalas, kad mūsų žmonės nefinansuoja to, kas finansuoja karą“, – šeštadienį spaudos konferencijoje kalbėjo premjerė.

Anot jos, lietuviškos kilmės prekių eksporto į Rusiją beveik nėra.

„Lietuvos eksporto ir importo skaičiai prekyboje su Rusija atrodo gal įspūdingi, bet reikia turėti mintyje du dalykus – pirma, kad jei kalbėsime apie eksportą, Lietuvos prekių kilmės beveik nėra, jis labai mažas. Tai iš esmės reeksporto procedūra, kai kitose šalys pagamintas produktas per Lietuvą išvežamas į Rusiją ir tai logistikos grandinės verslas ir pajamos, bet ne mūsų gamintojų“, – sakė I.Šimonytė.

„Mūsų gamintojų jau po Krymo aneksijos, nedidelės apimtys, kurios ir tada buvo nedidelės, dar labiau sumažėjo, nes eksportuotojai pasirinko kitas rinkas“, – kalbėjo ji.

Apie nutraukiamą prekybą rusiškomis ir baltarusiškomis prekėmis jau paskelbė prekybos tinklai „Maxima“, „Rimi“, „Iki“, „Norfa“, „Barbora“, jų platinimą Lietuvoje nutraukė ir grupės „MV Group“ valdoma bendrovė „Mineraliniai vandenys“.

Apie nutraukiamą prekybą Rusijoje ir Baltarusijoje pagamintomis prekėmis taip pat skelbė internetinė parduotuvė „Pigu.lt“, didmeninės prekybos ir logistikos bendrovė „Sanitex“ skelbė stabdanti prekių importą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.