Dėl Rusijos karinės agresijos sutriko žaliavų tiekimas – kelios Lietuvos įmonės svarsto „mažinti apsukas“

Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) prezidento Vidmanto Janulevičiaus teigimu, dėl Rusijos karinės agresijos sutrikus žaliavų tiekimo grandinėms kai kurios Lietuvos įmonės taip pat svarsto apie gamybos apimčių mažinimą.

Dėl Rusijos karinės agresijos sutrikus žaliavų tiekimo grandinėms kai kurios Lietuvos įmonės taip pat svarsto apie gamybos apimčių mažinimą.<br>A.Srėbalienės nuotr.
Dėl Rusijos karinės agresijos sutrikus žaliavų tiekimo grandinėms kai kurios Lietuvos įmonės taip pat svarsto apie gamybos apimčių mažinimą.<br>A.Srėbalienės nuotr.
V.Janulevičius.<br>T.Bauro nuotr.
V.Janulevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 28, 2022, 4:09 PM

„Kur mes matome didelį pavojų, tai būtent žaliavų tiekimas baldų pramonei ir popieriaus gamybos pramonei. Nes šiandien dienai didžiausias kiekis žaliavų ateidavo iš Ukrainos, kuris dabar, aišku, yra sustojęs, iš Baltarusijos ir iš Rusijos. Tai čia ko gero pasimatys probleminės situacijos per ateinančias 2-3 savaites, nes būtent tiekimas yra daugeliu atvejų sustojęs“, – pirmadienį „Delfi“ televizijai kalbėjo V. Janulevičius.

„Likučiai yra, apmokėtos prekės dar važiuoja, bet tikėtina, kad ilgainiui, įsigaliojus sankcijoms turėsime tam tikrų klausimų“, – pridūrė jis.

Paklaustas, ar šalyje yra įmonių, kurios svarstytų apie veiklos stabdymą ar gamybos apimčių mažinimą, pramonininkų atstovas pripažino, kad apie tai jau mąsto kelios su medienos pramone susijusios įmonės.

„Taip, tokie planai yra dėliojami, bet kol kas sakyti, ar jie įsigalios, tikrai yra sunku. Bet kelios įmonės apie tai galvoja, kad mažintų apsukas“, – sakė V. Janulevičius.

ELTA primena, kad pirmadienį įsigaliojo Europos Sąjungos sankcijos Rusijos centriniam bankui ir aviacijai.

Pasak Europos Komisijos pirmininkės Ursulos von der Leyen, bankų veiklos apribojimai apima draudimą vykdyti sandorius su šia Rusijos finansų institucija.

Siekiant blokuoti Rusijos prezidento Vladimiro Putino karo Ukrainoje finansavimą, taip pat bus įšaldytas visas banko turtas ES.

Be finansinių sankcijų, nuo pirmadienio įsigaliojus naujoms priemonėms, Rusijos orlaiviams uždrausta skristi ES oro erdve.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.